Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 17:30
Čas čítania 6:49
Adam Novosad

VYSVETĽUJEME: Aký konflikt sa rozpútal medzi Kontrafaktom a DMS? Rytmus so Separom na Instagrame odhaľujú zákulisné intrigy rapu

NEWS RYTMUS SEPAR
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach sa do konfliktu dostali najväčšie slovenské rapové mená.

Na sociálnych sieťach sa rozhorela vojna raperov. Na jednej strane stojí Kontrafakt, na tej druhej zase Separ s DMS. Vzájomné osočovanie teraz vyústilo až do bodu, v ktorom Separ na Instagrame napísal, že týmto sa preňho pravdepodobne priateľstvo s Rytmusom či Egom skončilo.

Aj keď sa aktuálne raperi predbiehajú v reakciách na instagramových storkách, celý konflikt sa nezačal len tak sčista-jasna. My sme sa preto detailnejšie pozreli na celý vývoj sporu, ktorý odštartoval krátko po príchode nového roka.

Slovenský rap rezonuje na sociálnych sieťach deň čo deň, a keďže od našich začiatkov patrí k hlavným témam Refresheru, rozhodli sme sa sprehľadniť to, čo sa aktuálne medzi rapermi deje. Ak ťa zaujíma rapová hudba a chceš, aby sme ti naďalej o nej prinášali kvalitné texty, podpor nás tým, že sa staneš členom REFRESHER+ klubu.

rap
Zdroj: Instagram/Rytmusking, Egoemo, Separ_dms

Čo sa dnes deje medzi Rytmusom, Egom a Separom?Dnes už konflikt vyústil do hádok o tom, kto je spomedzi najznámejších raperov na slovenskej scéne snitcherom a konšpirátorom, ktorý zakladá pomyselný rapový časopis Zem a vek. Tieto Egove slová pochopil Separ ako urážku svojej osoby, a tak okamžite reagoval.

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Napokon sme sa dozvedeli aj priznanie, ako chlapcov z Kontrafaktu hnevá, keď raperi ako Separ údajne zavádzajú o číslach predaja či počúvanosti svojich albumov a tvorby.

Tieto negatívne emócie pritom doteraz celé roky zostávali skryté pod pokrývkou, pretože ak sa aj prípadná kritika na verejnosti objavila, Rytmus nikdy verejne nepovedal, koho konkrétne kritizuje, a tak si ľudia len domýšľali, že by terčom mohol byť aj Separ.

V uplynulých týždňoch im predchádzali výmeny názorov, ktoré prepukli najmä v reakcii na recenziu nových albumov najväčších slovenských raperov, kde sa objavili diela Kontrafaktu, DMS a chýbať nemohol ani Pil C.

Odporúčané
Veľké porovnanie: vydali najlepší album Kontrafakt, Pil C alebo DMS? Veľké porovnanie: vydali najlepší album Kontrafakt, Pil C alebo DMS? 2. januára 2022, 14:30

Ako recenzia na Refresheri rozvírila konflikt raperov

Na úvod roka 2022 sme si na Refresheri pripravili veľké porovnanie najnovších rapových albumov. Štyria recenzenti, ktorí sa dlhodobo aktívne či pasívne venujú hudbe a prevažne rapu, dostali za úlohu napočúvať si nové albumy Kontrafaktu, Pil C-ho aj DMS a subjektívne rozhodnúť, kto zabodoval najviac a kto podľa nich prepadol.

Recenzenti napokon na posledné miesto spomedzi veľkej trojice zaradili práve DMS, čo vyvolalo vlnu nevôle. DMS sa nepozdávalo, keď recenzenti naznačovali, že viaceré skladby z albumu obsahujú antivaxerské nálady. 

rap
Zdroj: Instagram/Separ, Pil C, Kontrafakt

„Rozumiem konceptu, že to má byť zábavné, nie veľmi vážne vyrobené na plné koncerty, ale na to, aby som na seba nechal niekoho vrieskať antivaxerské hymny on-demand, som už asi trochu starý,“ skonštatoval na margo albumu DMS Michal Mucha. 

Separ ani Dame v reakcii na tieto hodnotenia nešetrili hnevom, a tak antivaxerské nálady v pesničkách odmietli. Zostávajúcich raperov v článku následne nepriamo obvinili, že skončili v hodnotení nad nimi, aj keď vraj majú na albumoch ukradnuté časti pesničiek.

Frázou roka slovenských raperov je zatiaľ referenčný flow

Na internete sa po storkách od Separa a Dameho roztrhlo vrece s obvineniami z kopírovania zahraničných interpretov. Frázou posledných týždňov sa medzi rapermi stalo slovné spojenie „referenčný flow“, čo treba v laickom vnímaní chápať ako požičanú, prípadne v individuálnych prípadoch skopírovanú hudbu.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109230 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy Egovi pretiekol pohár trpezlivosti a zaútočil na snitcherov a konšpirátorov.
  • Ako si zobral Separ Egovu kritiku osobne a začal útočiť naspäť.
  • Prečo sú zlomovým bodom konfliktu slová Egovej manželky Petry.
  • V ktorom bode do konfliktu vstúpil Rytmus, ktorý reagoval na Separa.
  • Z čoho Separ obviňuje Rytmusa, keď s ním vraj odteraz ukončil priateľstvo.
  • Ktorého mladého interpreta vraj Separ huckal proti Rytmusovi.
Domov
Zdieľať
Diskusia