Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2022 o 14:31
Čas čítania 0:46
Ivan Koribanič

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome v Kronplatzi na 2. mieste

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome v Kronplatzi na 2. mieste
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT LYŽOVANIE OLYMPIJSKÉ HRY PETRA VLHOVÁ SVETOVÝ POHÁR V ALPSKOM LYŽOVANÍ ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022 ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Olympiáda pre Petru Vlhovú odštartuje už 7. februára. Vtedy je na programe obrovský slalom.

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome druhá. Poraziť ju tentoraz dokázala iba Sara Hectorová. Tretia skončila Tessa Worleyová. Preteky hostil taliansky Kronplatz. Pred druhým kolom mala slovenská lyžiarka solídny 34-stotinový náskok pred druhou Sarou Hectorovou zo Švédska. Tretia bola Američanka Mikaela Shiffrinová. Tá na Petru Vlhovú strácala 59 stotín.



Povedala by som, že moja prvá jazda bola dobrá. Cítila som sa fajn, od začiatku do konca som neurobila žiadnu chybu. Som veľmi spokojná, druhé kolo bude viac v tieni. Bude to boj, ale som tu nato, aby som odviedla to najlepšie. Pokúsim sa o to,“ povedala Vlhová pre Zväz slovenského lyžovania.

Hoci je ešte pred olympiádou naplánovaný v dátumoch 29. a 30. januára v Garmisch-Partenkirchene zjazd a super G, tie Petra Vlhová vynechá. Ide totiž o rýchlostné preteky, zatiaľ čo slovenská lyžiarka preferuje technické disciplíny, teda slalom a obrovský slalom.

Olympiáda pre Petru Vlhovú odštartuje už 7. februára. Vtedy je na programe obrovský slalom. O dva dni neskôr to bude klasický slalom. Ďalšia z celkových štyroch disciplín, ktoré Vlhová absolvuje, príde na rad 11. februára, keď si pretekárky zmerajú sily v super G. Sedemnásteho februára Petra Vlhová zavŕši svoje pôsobenie na zimnej olympiáde v disciplíne alpskej kombinácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia