Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 14:30
Čas čítania 8:47
Ivan Koribanič

Richard Lintner o záverečnej nominácii Craiga Ramsayho na ZOH: V útoku mi chýba špinavý nos, ktorý ten puk, ak bude treba, aj zje

Richard Lintner o záverečnej nominácii Craiga Ramsayho na ZOH: V útoku mi chýba špinavý nos, ktorý ten puk, ak bude treba, aj zje
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj, Martin Baumann
ŠPORT CRAIG RAMSAY HOKEJ NOMINÁCIA NA ZOH 2022 RICHARD LINTNER SLOVENSKO ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022 ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskí hokejisti odohrajú už 10. februára svoj prvý zápas na zimnej olympiáde proti Fínsku.

Zimná olympiáda v Pekingu odštartuje pre slovenských hokejistov 10. februára úvodným zápasom proti Fínsku. Pri tejto príležitosti sme sa spolu s bývalým reprezentantom a v súčasnosti moderátorom relácie Citronáda a producentom Richardom Lintnerom pozreli na záverečnú nomináciu.

Ak sa ti článok bude páčiť a chceš podporiť tvorbu športového obsahu, pridaj sa do klubu REFRESHER+. Získaš tak neobmedzený prístup k prémiovým článkom, ale aj množstvo ďalších benefitov.

Na úvod chceme zdôrazniť, že cieľom článku nie je spochybniť nomináciu hráčov. „Všetkých hráčov videli hrať tak maximálne Oto Haščák, Miro Šatan a tréneri. To je všetko,“ hovorí Richard Lintner. Ten zároveň dodáva, že najmä Oto Haščák, ktorý slovenských hráčov dlhodobo skautuje, je v tomto smerodajný. „Sú to moji kamaráti a viem, že napríklad Haščák je v každodennom kontakte s hráčmi. On ich pozná najlepšie a spolu s ďalšími kompetentnými vie, čo je pre reprezentáciu najlepšie,“ dodáva bývalý reprezentant.

Tréneri stavili v bráne na skúsenosti

Tréner Craig Ramsay spolu s asistentmi dal v bráne dôveru trom brankárom: Patrikovi Rybárovi, Branislavovi Konrádovi a Matejovi Tomekovi. Dvadsaťosemročný Patrik Rybár je od novej sezóny súčasťou Dinama Minsk. Bieloruské mužstvo hrá v ruskej KHL a v tabuľke balansuje na hrane postupu do play-off. Rybár v tejto sezóne odchytal 24 zo 47 možných zápasov. Úspešnosť zákrokov si drží nad 90 %. Za reprezentáciu doposiaľ odchytal na majstrovstvách sveta 6 zápasov.

Tréneri si ho podľa mňa budú šetriť na kľúčové, respektíve najdôležitejšie zápasy.


Ďalším brankárom je Branislav Konrád. Ten sa len donedávna zotavoval zo zranenia, ktoré utrpel ešte minulý rok v drese Olomouca, kde chytá. Počas zápasu mu protihráč nešťastne zasiahol krk čepeľou korčule. V aktuálnej sezóne sa však dokázal vrátiť do brány. Hoci odchytal iba 6 z 37 možných zápasov, slovenskí tréneri mu dali dôveru a nominovali ho do Pekingu. Tridsaťštyriročný Branislav Konrád má s olympiádou skúsenosti. V roku 2018 bol súčasťou Slovenska na ZOH v Pchjongčchangu.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109303 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia