Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 7:32
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš TASR

Nikto mi nepovedal, že môj večierok v čase pandémie je proti pravidlám, tvrdí Boris Johnson. Do týždňa ho chcú odvolať

Nikto mi nepovedal, že môj večierok v čase pandémie je proti pravidlám, tvrdí Boris Johnson. Do týždňa ho chcú odvolať
Zdroj: TASR/AP
NEWS BORIS JOHNSON
Uložiť Uložené

Bývalý poradca britského premiéra obviňuje z klamstva. Vraj Borisa Johnsona vopred upozornil, že v čase pandémie nemôže organizovať večierky.

Britský premiér Boris Johnson v utorok rozhodne odmietol, že by ho vopred upozornili na možné porušenie pandemických opatrení na večierku v sídle predsedu vlády na Downing Street 10 v máji 2020. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.
„Nikto ma neupozornil, že to je v rozpore s pravidlami,“ povedal premiér. „Bol by som si to pamätal,“ dodal.


Johnsonov bývalý hlavný poradca Dominic Cummings v predchádzajúcich dňoch hovoril, že on sám premiéra v tom čase varoval. Cummings Johnsona takisto obvinil, že v spojitosti s večierkom klamal pred britským parlamentom.


Druhá stála tajomníčka úradu vlády Sue Grayová v súčasnosti vedie vyšetrovanie možného porušenia pandemických opatrení členmi britskej vlády.


Johnson sa verejne ospravedlnil britskej kráľovnej Alžbete II. za večierky, ktoré sa v priestoroch Downing Street 10 konali minulý rok v apríli, v predvečer pohrebu princa Philipa, vojvodu z Edinburghu.


„Môžem len opakovane vysloviť ospravedlnenie jej veličenstvu a krajine za nesprávne úsudky, ku ktorým došlo a za ktoré preberám plnú zodpovednosť,“ povedal Johnson.
Podpredsedníčka britskej opozičnej Labouristickej strany Angela Raynerová povedala, že „Johnson nepotreboval nikoho, kto by mu oznámil, že párty, na ktorej sa zúčastnil, porušovala pravidlá“. Premiér by mal podľa Raynerovej odstúpiť.

Odporúčané
TOP 3 vo štvrtok: OĽaNO odmieta požiadavky SaS, Boris Johnson rezignuje a na Slovensku je prvý prípad opičích kiahní TOP 3 vo štvrtok: OĽaNO odmieta požiadavky SaS, Boris Johnson rezignuje a na Slovensku je prvý prípad opičích kiahní 7. júla 2022, 20:00

Premiér Johnson momentálne čelí tlaku časti členov svojej Konzervatívnej strany, ktorí žiadajú jeho odstúpenie. Niektorí tvrdia, že bude trvať maximálne týždeň, kým sa podarí odvolať ho, píšu Sky News. V snahe upokojiť situáciu Johnson podľa medializovaných správ možno pristúpi aj k obmene svojho vládneho kabinetu. 

Boris Johnson
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia