Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 20:00
Čas čítania 0:45
Eduard Starkbauer

TOP 3 v utorok: Šimečka sa stal podpredsedom europarlamentu, Microsoft kúpil Activision Blizzard a Čaputová skritizovala Žilinku

TOP 3 v utorok: Šimečka sa stal podpredsedom europarlamentu, Microsoft kúpil Activision Blizzard a Čaputová skritizovala Žilinku
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Pozri si prehľad najzaujímavejších udalostí dňa.

Šimečka prvým slovenským podpredsedom europarlamentu

Európsky parlament si dnes ráno za novú predsedníčku zvolil maltskú právničku Robertu Metsolovú. Poobede k nej europoslanci doplnili aj 14 nových podpredsedov. V druhom kole voľby sa jedným z nich stal aj Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska, ktorý pôsobí vo frakcii Renew Europe. Viac sa dočítaš v našom článku tu.

Šimečka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Microsoft kúpil Activision Blizzard za 70 miliárd dolárov

Akvizícia tvorcov legendárnych titulov prišla podľa expertov nečakane a môže mať dosah aj na budúcnosť vydávania pokračovaní herných titulov ako Call of Duty či Diablo na konzolách Sony Playstation. Microsoft zaplatil za túto transakciu rekordných takmer 70 miliárd dolárov. 

Call of Duty
Zdroj: Activision Blizzard

Žilinkova cesta do Moskvy bola nevhodná, povedala prezidentka

Cesta generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku do Moskvy je síce nevhodná, ale nevyžaduje si začatia disciplinárneho konania, zaznelo z Prezidentského paláca.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Ako kontroverzné bolo na Slovensku vnímané Žilinkovo stretnutie s osobou zo sankčných zoznamov EÚ a podpísanie programu spolupráce medzi Generálnou prokuratúrou SR a Generálnou prokuratúrou Ruskej federácie na roky 2022 a 2023.

Maroš ŽilinkaZuzana Čaputová
Zdroj: Facebook/Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR, TASR/Jakub Kotian

Instagramový post dňa

Výbuch podzemnej sopky Tonga otriasol zemským povrchom. Satelitné zábery ukazujú totálne zdevastovanú krajinu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Guardian (@guardian)

Domov
Zdieľať
Diskusia