Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2022, 15:53
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

Microsoft kupuje Activision Blizzard v najväčšom hernom obchode histórie za 70 miliárd dolárov

Microsoft kupuje Activision Blizzard v najväčšom hernom obchode histórie za 70 miliárd dolárov
Zdroj: Activision Blizzard
TECH ACTIVISION/BLIZZARD MICROSOFT XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Activision Blizzard má trhovú hodnotu na úrovni 50 miliárd dolárov.

Ako blesk z jasného neba prišla z Microsoftu oficiálna správa o tom, že kupuje Activision Blizzard. Gigantickú hernú spoločnosť kupuje Microsoft za 68,7 miliardy dolárov, píše The Wall Street Journal. 

Rodina Xbox herných štúdií sa tak rozrastie o legendárne herné značky a štúdiá. Do služby Game Pass od Xboxu časom pribudnú tituly ako Warcraft, Starcraft, Overwatch, Diablo, Call of Duty a mnohé ďalšie.

Odporúčané
Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? Zabila sa, lebo medzi kolegami kolovali jej nahé fotky. Prečo zamestnanci firiem Ubisoft a Activision protestujú proti vedeniu? 7. augusta 2021, 14:30

Kúpa spoločnosti Activision Blizzard môže znamenať aj to, že jej hry sa do budúcna stanú konzolovými exkluzivitami pre Xbox, pričom vyjdú aj na PC. Určite budú podporovať hry na platformách, na ktorých už vyšli (napríklad Overwatch na PS4/PS5), no napríklad nové Diablo či Call of Duty už v budúcnosti na PS4/PS5 vyjsť nemusia.

„Herný obchod storočia“ prichádza po tom, čo Activision Blizzard zažíva náročné obdobie, ktoré je plné kontroverzných a depresívnych článkov. Viaceré portály začali upozorňovať na to, ako firma vytvára predátorské prostredie, ktoré vraj podporuje mužov v sexuálnom zneužívaní žien, šéfovia vraj znevýhodňujú ženy aj menšiny naprieč celou firmou. Jedna zo zamestnankýň si dokonca po stupňujúcom sa týraní zo strany nadriadených vzala život.  

Či sa diskusia o predaji začala predtým alebo až po tom, ako na svetlo vyšli obvinenia voči zamestnancom týchto firiem, nevieme. Celý herný priemysel volal po tom, aby CEO spoločnosti Bobby Kotick odstúpil, no doteraz sa tak nestalo a zdá sa, že sa to tak skoro ani nezmení. V čele Activision Blizzard ostane aj po tom, čo spoločnosť prejde pod Microsoft. 

Šéfom Bobbyho Koticka sa stane Phil Spencer, riaditeľ hernej divízie Microsoftu a hlava Xboxu. Ten pritom pred pár týždňami odpovedal na otázky, ako sa Xbox postavil k obvineniam voči spoločnosti Activision Blizzard. Spencer vtedy vravel, že musia prehodnotiť svoj postoj k firme a ich spolupráci. Absolútne nikto však nečakal, že tým myslel to, že ju jednoducho odkúpia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia