Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2022, 11:50
Čas čítania 0:42
Kamila Šebestová

Musíme dať priestor aj ľuďom, ktorí tvrdia, že Zem je plochá, tvrdí riaditeľ televízie BBC

Musíme dať priestor aj ľuďom, ktorí tvrdia, že Zem je plochá, tvrdí riaditeľ televízie BBC
Zdroj: NASA
NEWS KONŠPIRAČNÉ TEÓRIE VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Vedenie BBC nechce odstrihávať alternatívne názorové skupiny.

Vedenie BBC nechce odstrihávať alternatívne názorové skupiny. Chce poskytnúť priestor napríklad aj ľuďom, ktorí veria, že Zem je plochá. „Nebudú mať však toľko priestoru ako tí, ktorí hlásajú, že je guľatá. No príležitostne by sme mohli spraviť rozhovor s  plochozemšťanmi,“ povedal parlamentu riaditeľ televíznej stanice BBC David Jordan. O úmysloch BBC informovali noviny The Times

Kontroverzný výrok riaditeľa vyvolal vlnu kritiky. Veľa ľudí totiž nesúhlasí s tým, aby BBC vysielalo názory „konšpirátorov“. David Jordan však obhajuje svoj postoj tým, že televízia by mala vysielať rôzne názorové prúdy. 

„Nezáleží na tom, či sa to niektorým členom nášho personálu páči alebo nie. Svoje predsudky nechávajú za dverami,“ povedal v parlamente David Jordan. „Musia byť pripravení počúvať aj názory, s ktorými osobne nesúhlasia. Našou úlohou je, aby na BBC bolo počuť rovnako aj tieto názory,“ dodal.

Podľa riaditeľa televíznej stanice BBC nechce podporovať takzvanú „cancel culture“, teda kultúru vytesňovania niektorých konkrétnych názorov. David Jordan rozoberal postoje BBC v parlamente na základe toho, že jeho zamestnanci často diskutujú, ako objektívne hlásiť správy o rasizme, politike či pohlaví, informuje portál Business Insider

Domov
Zdieľať
Diskusia