Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 20:00
Čas čítania 1:17
Kamila Šebestová

TOP 3 vo štvrtok: Biskup sa pohoršil nad lesbami v RTVS, Bödöra pustili a zase zavreli, vysokoškoláci pôjdu do školy v režime OP

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tu sú tri správy, ktoré ti dnes nesmú uniknúť.

Biskup Haľko sa pohoršil nad lesbickým bozkom v RTVS

Biskup Jozef Haľko na Facebooku zverejnil video, v ktorom odsúdil seriál RTVS Priznanie. Scénu, v ktorej sa bozkávajú dve ženy, označil za necitlivý spôsob manipulácie najmä maloletého diváka.

„Nič netušiaci divák sa musí pozerať na dve ženy, ako sa partnersky bozkávajú, ako si vyznávajú lásku, ako kritizujú spoločnosť, ktorá ich nevie pochopiť, ako hovoria o tolerantnej babičke...“ opisuje biskup scénu zo seriálu a zdôrazňuje, že je určený pre divákov od 15 rokov.

Slovenská televízia na toto video, ktoré medzičasom z Facebooku zmizlo, reagovala. Verejnoprávne médium odmieta, že by chcelo manipulovať divákov. Sú zároveň presvedčení, že tvorcovia pristupujú k citlivým témam, akou je LGBT+ problematika, s rešpektom. V tomto článku sa o konflikte Haľka s RTVS dozvieš viac. 

Jozef Haľko
Zdroj: Facebook/Biskup Jozef Haľko

Bödöra prepustili a potom zasa zatkli

Oligarchu Norberta Bödöra popoludní prepustili z väznice v Ilave, odkiaľ išiel rovno domov. Práve tam ho zadržala Národná kriminálna agentúra opäť, tentoraz v inej kauze. Informujú o tom TV Markíza a Aktuality.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Pôvodne bol vo väzbe v súvislosti s korupčnou kauzou Dobytkár, podnikateľ z Nitry je však obžalovaný aj v kauze Očistec. Ďalšiemu obvineniu z podplácania čelí v kauze Judáš. Bödöra dnes prepustil Najvyšší súd SR, ktorý tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby. O príbehu oligarchu Norberta Bödöra sa viac dozvieš v tomto článku

Norbert Bödör.
Norbert Bödör. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Vysokoškoláci budú môcť ísť do školy len v režime OP

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling nevidí absolútne žiaden dôvod na to, aby boli vysoké školy na online vzdelávaní. Vysokoškolskí študenti budú môcť podľa opatrení, ktoré v stredu (12. 1.) schválila vláda, chodiť prezenčne do školy iba v režime OP. 

„Moje odporúčanie je, aby boli študenti prezenčne v školách,“ povedal minister školstva vo štvrtok počas tlačovej konferencie. Poukázal na to, že študentmi vysokých škôl sú mladí ľudia nad 18 rokov, ktorí môžu využiť očkovanie. Viac o novom režime pre študentov sa dozvieš v tomto článku.

Študenti. Ilustračné foto.
Študenti. Ilustračné foto. Zdroj: Trnavská univerzita
Domov
Zdieľať
Diskusia