Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 17:13
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Norbert Bödör je opäť v putách, na slobode bol iba niekoľko hodín

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Oligarcha z Nitry si slobodu dlho neužil.

Oligarchu Norberta Bödöra popoludní prepustili z väznice v Ilave, odkiaľ išiel rovno domov. Práve tam ho zadržala Národná kriminálna agentúra opäť, tentoraz v inej kauze. Informujú o tom TV Markíza a Aktuality. Pôvodne bol vo väzbe v súvislosti s korupčnou kauzou Dobytkár, podnikateľ z Nitry je však obžalovaný aj v kauze Očistec. Ďalšiemu obvineniu z podplácania čelí v kauze Judáš.

Bödöra dnes prepustil Najvyšší súd SR, ktorý tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby.


Hovorkyňa NS SR vysvetlila, že rozhodnutím ÚS SR zanikol právny titul na pozbavenie osobnej slobody Norberta Bödöra, ktorý „v súlade s judikatúrou ÚS nie je možné napraviť ďalším rozhodnutím súdu, čo nevyhnutne muselo viesť k jeho prepusteniu z väzby na slobodu“.

Bödöra prepustili na slobodu len dva dni po tom, čo Robert Fico verejne kritizoval Najvyšší súd za to, ako šikanuje podnikateľa len preto, že je spájaný s opozíciou.

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18
Domov
Zdieľať
Diskusia