Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
17. januára 2022 o 9:30
Čas čítania 4:54
Ema Stanovská

Natia otvorila gruzínsku reštauráciu v Bratislave: „Nadchlo ma, aké je Slovensko podobné mojej rodnej krajine“

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Natia Sukhiashviliová pôsobila 15 rokov ako novinárka a biznisová koučka, pôsobila aj v oddelení PR na generálnej prokuratúre v Gruzínsku. Na Slovensku sa podľa nej podniká veľmi dobre.

Keď sa povie talianska, japonská či francúzska kuchyňa, asi každý vie, čo si má približne predstaviť. Gruzínska kuchyňa je však pre väčšinu Slovákov záhadou. Nová reštaurácia Pirosmani's Samovar, ktorú v Bratislave založila Gruzínka Natia Sukhiashviliová, má potenciál zmeniť to.

Ak sa ti páčia témy a rozhovory o nových gastropodnikoch, sleduj témy gastro a gastro Bratislava. Refresher sa usiluje predstavovať najlepšie prevádzky, ľudí a talenty za nimi, podporovať lokálnu gastronómiu. Môžeš nám s tým pomôcť, ak sa pridáš do REFRESHER+ klubu.

Natia prvýkrát navštívila Slovensko ako turistka v roku 2018. „Ohúrilo ma, aká je slovenská kultúra podobná tej gruzínskej. Niektoré miesta mi pripomenuli tie v mojej rodnej krajine, dokonca aj ľudia tu vyzerajú podobne ako u nás. Navyše, myslím si, že sú tu skvelé príležitosti na podnikanie,“ vysvetľuje, prečo sa rozhodla presťahovať na Slovensko.

Natia Sukhiashviliová.
Natia Sukhiashviliová. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Pred tým, ako Natia pricestovala na Slovensko, pracovala pätnásť rokov ako novinárka a biznisová koučka. Participovala na mnohých televíznych projektoch a posledných päť rokov svojho pôsobenia v Gruzínsku zastávala i viacero funkcií vo verejnej službe, napríklad ako vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou a masmédií na generálnej prokuratúre. Vraví, že ak by jej niekto pred pár rokmi povedal, že bude podnikať v reštauračnom biznise, neverila by mu. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký spontánny nápad zmenil Natii život.
  • S akým biznisom začínala na Slovensku.
  • Prečo sa natrvalo presťahovala na Slovensko a ostala osamelá v Bratislave.
  • Čo ju inšpirovalo založiť si gruzínsku reštauráciu na Slovensku.
  • Aké významné postavenie má gruzínske jedlo a víno v európskom kontexte.
  • Čo by si mal vyskúšať zo 70 pokrmov v jedálnom lístku.
  • Čo si Natia myslí o Slovákoch a čo zo slovenskej kuchyne má najradšej.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108895 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia