Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2022, 20:59
Čas čítania 0:40
Adam Novosad TASR

VIDEO: Lietadlo núdzovo pristálo na železničnom priecestí. O pár minút doň vrazil vlak, pilota v poslednej chvíli vytiahli

NEWS VLAKY
Uložiť Uložené

Zranený pilot lietadla, ktorý núdzovo pristál na železničnom priecestí, môže ďakovať policajtom za záchranu svojho života.

V americkom meste Los Angeles sa počas uplynulého víkendu stala nehoda na železničnom priecestí, pri ktorej sa policajtom podarilo zachrániť ľudský život len pár desiatok sekúnd predtým, než cez priecestie prešiel vlak.

Malé lietadlo Cessna 172 Skyhawk v nedeľu núdzovo pristálo na železničnom priecestí. Zranený pilot sa z kabíny lietadla nevedel dostať, a tak mu museli pomôcť policajti.

Lietadlo núdzovo pristálo na priecestí o 14.10 h miestneho času, a to len krátko po štarte z Whitemanovho letiska vo štvrti Pacoima. Podľa časového údaja z kamery na tele zasahujúceho policajta vlak narazil do lietadla o 14.15. Na palube lietadla sa nachádzal iba pilot, ktorého previezli do nemocnice, informovali hasiči.

Železničné priecestie sa nachádza neďaleko policajnej stanice, takže policajti boli na mieste takmer okamžite. Práve rýchly zásah policajtov zrejme pilotovi zachránil život, pretože rušňovodič prichádzajúceho vlaku si z diaľky lietadlo nevšimol a do stroja vrazil. Prípad už vyšetruje Federálna letecká správa (FAA) a Národná rada pre bezpečnosť dopravy.

Domov
Zdieľať
Diskusia