Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 20:48
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík TASR

Ak vychovávaš psov či mačky miesto detí, je to sebecké, myslí si pápež František

ZAUJÍMAVOSTI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Vraj sa tým podľa Svätého Otca oberáme o ľudskosť.

Pápež František počas stredajšieho príhovoru kritizoval ľudí, ktorí sa rozhodli vychovávať psov či mačky miesto toho, aby sa starali o dieťa. Ak chce mať niekto len jedno dieťa, prípadne žiadne, je to podľa pápeža „určitý druh sebectva“, ktorý nás oberá o „ľudskosť“.

Popieranie rodičovstva považuje za rizikové. „Majú psy alebo mačky, ktoré nahradzujú deti. Niektorí ľudia sa na tom môžu smiať, ale je to realita. Znamená to popretie otcovstva a materstva a umenšuje nás to, pripravuje nás to o ľudskosť,“ vyjadril sa Svätý Otec k téme.

Odporúčané
Pápež František: exvyhadzovač z klubu či fanúšik Pána prsteňov. Týchto 10 vecí si o ňom možno nevedel Pápež František: exvyhadzovač z klubu či fanúšik Pána prsteňov. Týchto 10 vecí si o ňom možno nevedel 11. septembra 2021, 12:30

Následkom rozhodnutia nemať deti populácia mnohých krajín starne, čo podľa pápeža Františka spôsobuje problémy. Páry preto vyzval, aby sa nebáli byť rodičmi a v prípade, ak nemôžu splodiť dieťa, mali byť zvážiť možnosť adopcie.

Pápež František vo svojej rezidencii vo Vatikáne nemá žiadne zvieratá. Emeritný pápež Benedikt XVI. však počas svojho pôsobenia ako hlava cirkvi choval mačky. „Mať dieťa je vždy riziko, ale ešte väčším rizikom je nemať dieťa, poprieť rodičovstvo,“ povedal pápež František.

Domov
Zdieľať
Diskusia