Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2022, 6:48
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Slávna Zonda od Pagani žije ďalej! Po vyše 20 rokoch od jej vzniku príde na svet ešte jeden posledný kus

Slávna Zonda od Pagani žije ďalej! Po vyše 20 rokoch od jej vzniku príde na svet ešte jeden posledný kus
Zdroj: LMM Desing
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Pagani Huayra bude mať nástupcu, na svet však príde ešte jeden exemplár predošlej Zondy.

Pokiaľ ide o značku Pagani, všetku pozornosť púta nový model C10. Aj napriek tomu, že unikla údajne finálna podoba, ešte viac rezonuje správa o príchode ďalšej Zondy. Jeden z najslávnejších superšportov bol v predaji od roku 1999, a i keď Pagani predstavilo nejednu „poslednú“ edíciu, aj niekoľko desiatok rokov od prvého exemplára sa sem-tam objavil ďalší.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Naposledy to tak bolo pri špeciálnom modelovom rade 760 Series, ktorý počítal s malým počtom exemplárov. Spoločnosť LMM Design s bohatými skúsenosťami s výrobou špecialitiek značky Pagani však na svojom Instagrame najnovšie uverejnila fotku, ktorá naznačuje, že túto sériu rozšíria o jeden unikátny kus. Ponesie názov Zonda 760 Roadster a má byť definitívne posledným exemplárom generácie C12. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LMM Design® (@lmm23design)

O výrobu sa tentoraz postará výlučne LMM Design, i keď úzko spolupracuje so samotnou automobilkou. To, ako bude nesmrteľná Zonda vyzerať vo svojej poslednej podobe po viac ako 20 rokoch od svojho vzniku, nie je jasné, firma však ukázala niekoľko fotografií zachytávajúcich výrobný proces.

O pohon by sa mal tradične postarať agregát V12 od značky Mercedes-AMG, v zmysle označenia by pritom malo ísť o výkon približne 559 kW/760 koní. Motor bude mať za karbónovým rámom. Auto bude stáť určite niekoľko miliónov eur, cena však je už v tomto momente bezpredmetná, pretože ako uvádza LMM Design, chystaný exemplár má už teraz svojho majiteľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia