Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2022 o 8:31
Čas čítania 0:51
Adam Novosad TASR

Európa zaznamenala už viac ako 100 miliónov prípadov nákazy koronavírusom. Až 10 percent z nich pribudlo za posledné dni

Európa zaznamenala už viac ako 100 miliónov prípadov nákazy koronavírusom. Až 10 percent z nich pribudlo za posledné dni
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Európsky kontinent zaznamenal tretinu všetkých prípadov koronavírusu od začiatku pandémie.

V krajinách Európy sa od začiatku pandémie objavilo už viac ako 100 miliónov prípadov nákazy koronavírusom. Tlačová agentúra AFP upozornila na prekročenie psychologickej hranice počtu prípadov 1. januára, keď podľa nej vo večerných hodinách Európa zaznamenala celkovo 100 074 753 prípadov nákazy.

Európsky kontinent sa v posledných mesiacoch znova stal ohniskom pandémie a teraz zápasí s vlnou infekcií vyvolanou vysoko nákazlivým variantom koronavírusu omikron. Viac ako 100 miliónov prípadov predstavuje tretinu všetkých infekcií z celého sveta.

koronavírus
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Z európskych prípadov bolo vyše 4,9 milióna nahlásených len za posledných sedem dní, pričom 17 z 52 krajín a území prekonalo svoje predchádzajúce rekordy v maximálnom počte prípadov za jeden týždeň.

Iba samotné Francúzsko zaznamenalo za posledný týždeň vyše milión nových prípadov, čo sa rovná desiatim percentám zo všetkých pozitívnych prípadov, ktoré krajina oznámila od začiatku pandémie.

Odporúčané
V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? V Číne sa koronavírusom nakazilo 250 miliónov ľudí za prvých 20 dní decembra, tvrdia hrozivé uniknuté dokumenty. Ako je to možné? 25. decembra 2022 o 12:00

Napriek nelichotivým počtom prípadov však v súčasnosti v Európe klesajú počty úmrtí. Európa zaznamenala posledný týždeň v priemere 3 413 úmrtí na nákazu koronavírusom za deň, čo je sedempercentný pokles oproti predchádzajúcemu týždňu. Najhoršia situácia bola vlani v januári, keď úrady zaznamenávali priemerne 5 735 úmrtí za deň.  

Klesajúcu mieru úmrtí redukuje najmä očkovanie, v ktorom je európsky kontinent svetovým premiantom. Okolo 65 percent Európanov je zaočkovaných čiastočne, 61 percent je zaočkovaných úplne – vo svete sú tieto údaje vyše 58 percent a 49 percent.

Domov
Zdieľať
Diskusia