Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. decembra 2021, 18:38
Čas čítania 1:19
Ivan Koribanič

Vladimír Weiss st. nebude novým trénerom reprezentácie. Zostáva v Slovane Bratislava

Vladimír Weiss st. nebude novým trénerom reprezentácie. Zostáva v Slovane Bratislava
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
ŠPORT FUTBAL SFZ ŠK SLOVAN BRATISLAVA SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO VLADIMÍR WEISS ST.
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Práve Vladimír Weiss st. bol najväčším kandidátom na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie.

Vladimír Weiss st. a Štefan Tarkovič patrili donedávna k najväčším adeptom na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie. ŠK Slovan Bratislava však prostredníctvom svojho webu všetko uviedol na pravú mieru.

„Chceme informovať celú futbalovú verejnosť i našich priaznivcov a ukončiť debaty či špekulácie. Aj naďalej bude naším hlavným trénerom Vladimír Weiss st., ktorý pokračuje v Slovane Bratislava a nikam neodchádza,“ hovorí generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. Podľa jeho slov tak klub môže aj naďalej pracovať na ceste do pohárovej Európy.

Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml.
Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer


Klub tak chce nadviazať na tohtoročné účinkovanie v konferenčnej lige. „Verím, že teraz sa už budeme môcť spolu s trénerom v pokoji koncentrovať na zimnú prípravu a výzvy, ktoré nás čakajú,“ uzavrel Kmotrík.

Ďalším adeptom je súčasný tréner Štefan Tarkovič. Tomu sa so SFZ končí zmluva k 31. decembru. Klub prevzal v roku 2018 po Pavlovi Hapalovi. S národným mužstvom absolvoval aj tohtoročné majstrovstvá Európy. Tarkovič ešte 20. decembra pre Refresher povedal, že so zväzom nerokuje. „S prezidentom SFZ Jánom Kováčikom som sa o možnej spolupráci nerozprával.“

Štefan Tarkovič.
Štefan Tarkovič. Zdroj: TASR/Jakub Kotian


Interný zdroj Slovenského futbalového zväzu vtedy pre Refresher potvrdil, že SFZ rokuje s Vladimírom Weissom st. o možnej spolupráci.

Aj Adrián Guľa patrí teoreticky k trénerom, ktorí by mohli zaujať tento post po Tarkovičovi. Toto meno však nie je natoľko medializované ako Tarkovičovo či Weissovo. Guľa je od leta trénerom poľskej Wisly Krakow. Predtým trénoval Plzeň. Má však skúsenosti aj s vedením reprezentácie. V rokoch 2018 až 2019 trénoval slovenskú kategóriu U20.

Adrián Guľa.
Adrián Guľa. Zdroj: TASR/Jakub Kotian


Slovensku nevyšla pod vedením Štefana Tarkoviča kvalifikácia na budúcoročné majstrovstvá sveta v Katare. V skupine s Chorvátskom, Ruskom, so Slovinskom, s Cyprom a Maltou sme obsadili 3. miesto. Skupinu vyhrali Chorváti, druhí skončili Rusi.

V lete vstúpi Slovensko do ďalšieho ročníka Ligy národov. Po vypadnutí z ligy B si reprezentanti zahrajú v lige C proti Bielorusku, Azerbajdžanu a budúcemu víťazovi zápasu Kazachstan vs. Moldavsko. Prípadné víťazstvo v skupine by nás vrátilo do B-ligy. Ak by sa však Slovensku podarilo vypadnúť, čo je nepravdepodobné, spadli by sme do najnižšej, D-ligy. Tam hrajú krajiny ako San Maríno, Lichtenštajnsko alebo Malta.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia