Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2021, 12:36
Čas čítania 0:48
Eduard Starkbauer

Moderátorka obsahu na Tiktoku firmu žaluje za ujmu na psychickom zdraví. Musela pozerať až 10 videí naraz

Moderátorka obsahu na Tiktoku firmu žaluje za ujmu na psychickom zdraví. Musela pozerať až 10 videí naraz
Zdroj: Unsplash/Matthew Kwongr/volně k užití, Unsplash/Melanie Wasser/volně k užití
NEWS TIKTOK
Uložiť Uložené

Počas 12-hodinových služieb bola konfrontovaná s videami vrážd, znásilnení či kanibalizmu.

Bývalá moderátorka obsahu (content moderator) Tiktoku Candie Frazierová bola zamestnankyňou firmy Bytedance. Tú teraz podľa zistení The Verge žaluje za nedostatočnú ochranu psychického zdravia zamestnancov.

 

Úlohou zamestnancov spoločnosti Bytedance je v 12-hodinových zmenách sledovať a schvaľovať videá, ktoré sa objavujú na platforme. Candie Frazierová vraj videla „tisícky scén extrémneho násilia vrátane atentátov, detských znásilnení, kanibalizmu, masových vrážd či genocídy“.

Nové video na overenie sa moderátorom obsahu zobrazuje každých 25 sekúnd a každý z nich tak musí sledovať 3 až 10 videí súčasne. Počas prvých štyroch hodín mali navyše zamestnanci spoločnosti Bytedance právo len na 15-minútovú prestávku. Žaloba hovorí o nesplnení bezpečnostných štandardov a neustálej kontrole zamestnancov, ktorí boli „za akýkoľvek čas, keď sa nevenovali pozeraniu videí, tvrdo trestaní“.

Frazierová trpí podľa vlastných slov posttraumatickou stresovou poruchou sprevádzanou príšernými nočnými morami. Okrem toho jej moderovanie obsahu spôsobilo aj „vážnu psychologickú traumu, depresie a záchvaty paniky“.

tiktokpakistansamovraždazbraň
Zdroj: Unsplash/Solen Feyissa, Tiktok (ilustračná fotografia)

Medzi nástroje zníženia psychického tlaku na zamestnancov patria podľa The Verge častejšie pauzy, psychologická podpora či technické nástroje zníženia kvality videa či aspoň rozmazanie jeho vybraných plôch.

Odporúčané
Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém Influencerka Eugenia mala len 38 kíl, obviňujú ju z úmyselného šírenia anorexie. Ona tvrdí, že nemá žiadny problém 4. marca 2024, 12:30

Candie Frazierovú zastupuje právnická firma Joseph Saveri, ktorá v roku 2018 zvíťazila v podobnom procese s Facebookom. Ten bol uznaný vinným a svojim moderátorom obsahu musel rozdeliť 52 miliónov dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia