Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2021, 18:34
Čas čítania 2:16
Ivan Koribanič

Slovenský futbalový zväz rokuje s Vladimírom Weissom st. Je rozhodnuté?

Slovenský futbalový zväz rokuje s Vladimírom Weissom st. Je rozhodnuté?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, TASR/Michal Svítok
ŠPORT FUTBAL SFZ ŠK SLOVAN BRATISLAVA SLOVENSKÁ FUTBALOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO ŠTEFAN TARKOVIČ VLADIMÍR WEISS ST.
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenský futbalový zväz má čas do konca decembra. Následne musí oznámiť kandidátov na post trénera slovenskej futbalovej reprezentácie.

Slovenský futbalový zväz má do 31. decembra vymenovať kandidátov na post trénera futbalovej reprezentácie. Štefanovi Tarkovičovi sa ako súčasnému trénerovi totiž k tomuto dátumu končí zmluva. Do úvahy na post trénera prichádzajú najmä dve mená. Vladimír Weiss st. a Štefan Tarkovič. 

Interný zdroj SFZ pre Refresher potvrdil, že Slovenský futbalový zväz aktívne rokuje s Vladimírom Weissom st. o vzájomnej spolupráci. Kontaktovali sme aj súčasného trénera Štefana Tarkoviča. „S prezidentom SFZ Jánom Kováčikom som sa o možnej spolupráci zatiaľ nerozprával. So SFZ mám zmluvu do konca decembra. Po tomto termíne sa vyjadrím,” povedal Tarkovič, ktorý má s reprezentáciou dlhoročné skúsenosti z čias Jána Kozáka.

Slovan Bratislava pod vedením Vladimíra Weissa st. odohral posledný zápas jesennej časti Fortuna ligy. Zápas so Žilinou sa skončil nerozhodne 1 : 1. Na pozápasovej tlačovke tréner Slovana priznal, že by si pôsobenie pri reprezentácii vedel predstaviť. „Ja si to viem predstaviť. Byť tam aj tam (v Slovane aj pri reprezentácii – pozn. red.), no nie je to ľahké. Zažil som to 10 rokov dozadu, keď sa to nepodarilo. Vtedy som sa však netlačil ani do Slovana, ani do reprezentácie,” hovorí Vladimír Weiss st.

Vladimír Weiss st.
Vladimír Weiss st. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Na možné rokovania so zväzom odpovedal diplomaticky. „Sľúbil som Slovanu, že mu chcem pomôcť, a je to na zvážení,” povedal tréner. Na oficiálne stanovisko sme sa opýtali aj hovorkyne Slovenského futbalového zväzu Moniky Jurigovej. Tá nekonkretizovala, s kým zväz vedie rokovania. Ďalej ani to, v akom štádiu momentálne sú. Priamym rokovaním je poverený prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik.

K celej veci sa vyjadril aj generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. „Našou prioritou je, aby sme vedeli, s čím môžeme rátať v lete. To znamená, že ak má tréner Weiss odísť, tak odíde teraz v zime a pripojí sa k reprezentácii,” povedal Kmotrík ml. pre RTVS. Ďalej dodal, že klub by v prípade tohto scenára našiel na nasledujúcich 6 mesiacov nového trénera. Jeho úlohou by bolo klub plnohodnotne pripraviť na letnú kvalifikáciu do pohárovej Európy.

„Ja si momentálne neviem predstaviť, že nám tréner Weiss v lete oznámi svoj odchod. Pre klub je to veľká neistota. Pre nás to znamená, že sa buď s Weissom dohodneme na pokračovaní spolupráce aj v ďalšom období, alebo musíme nájsť inú alternatívu, ktorá posunie mužstvo vpred,” povedal generálny riaditeľ.

Štefan Tarkovič pracoval dlhé roky ako asistent hlavného trénera Jána Kozáka. V roku 2018 prevzal reprezentáciu po Pavlovi Hapalovi ako hlavný tréner. S mužstvom postúpil na majstrovstvá Európy. Tam, nanešťastie, nedokázali postúpiť zo skupiny. Kvalifikáciu na majstrovstvá sveta 2022 v Katare uzavrelo slovenské mužstvo na nepostupujúcej priečke. Štefan Tarkovič po skončení kvalifikácie povedal, že ak by mu zväz navrhol pokračovanie pri reprezentácii ako hlavnému trénerovi, ponuku by prijal.

Štefan Tarkovič
Štefan Tarkovič Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Na druhej strane tu je Vladimír Weiss st. Ten už reprezentáciu trénoval v rokoch 2008 až 2012. So Slovenskom dokázal postúpiť na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike. Slovensko vypadlo až v osemfinále proti budúcemu vicemajstrovi sveta z Holandska. Weiss po odchode trénoval Slovan Bratislava. Od roku 2016 trénoval gruzínske národné mužstvo.

Slovensko čaká v nasledujúcom období účinkovanie v treťom ročníku Ligy národov. Mužstvo v uplynulom, koronavírusom poznačenom ročníku už pod vedením Štefana Tarkoviča vypadlo z divízie B do divízie C. Nedávny žreb nám za súperov v novom ročníku priradil Bielorusko, Azerbajdžan a budúceho víťaza zápasu medzi Kazachstanom a Moldavskom. Slovensko bude hrať v tretej skupine ligy C. Tá má dokopy 4 skupiny, rovnako ako A aj B divízia. Liga D, v ktorej hrajú tie najslabšie európske štáty, má pre menší počet tímov iba 2 skupiny.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovenský futbalový zväz (@sfzofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia