Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021 o 20:00
Čas čítania 1:23
Viktor Kniš

TOP 3 vo štvrtok: Zadržali Fica, Matovič chce lockdown pre dôchodcov, učiteľ z Prešova zneužil 17 žiakov na lyžiarskom

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie články dnešného dňa.

Polícia zadržala Roberta Fica

Predsedu strany Smer-SD Roberta Fica vo štvrtok večer zadržala polícia v súvislosti s organizovaním protestu proti vláde. Poslanec Fico organizuje hromadnú udalosť v čase núdzového stavu a denného zákazu vychádzania, v rámci ktorého nie je medzi výnimkami cesta na protest ani na protestnú jazdu autom. Denný zákaz vychádzania sa skončí až o polnoci.  

„Veľmi jasne dáme najavo vláde a pani prezidentke, čo si myslíme o ich chápaní demokracie,“ povedal Fico pred protestom, na ktorom chcela strana Smer demonštrovať, ako súčasná vláda podľa nich pochovala demokraciu. 

Roberta Fica zadržali na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke, kde sa mal protest začať. „Ste vy normálni, ako sa správate? Aký som spravil trestný čin?“ pýtal sa Fico policajtov.

Fico
Zdroj: TV Markíza reprofoto

Matovič chce lockdown pre seniorov

Igor Matovič dnes prišiel s nápadom, že ak by na Slovensku udrel v plnej sile variant omikron, do lockdownu treba zatvoriť všetkých zaočkovaných aj nezaočkovaných seniorov nad 60 rokov. Boris Kollár s ním súhlasí. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

Obmedzenie by malo podľa neho trvať krátky čas. Podľa Kollára ide o lepšie riešenie ako zaviesť povinné očkovanie tejto vekovej kategórie. Kollár chápe obavy Matoviča. Väčšina ľudí s nákazou, ktorí obsadzujú lôžka v nemocniciach, sú podľa neho seniori, respektíve ľudia nad 60 rokov. Súhlasí preto s krátkodobým lockdownom pre nich v prípade zhoršenia situácie.

Matovič Kollár
Zdroj: TASR

Učiteľa z Prešova súdia za sexuálne zneužitie až 17 žiakov na lyžiarskom zájazde

Okresný súd v Spišskej Novej Vsi súdi učiteľa, ktorý na lyžiarskom zájazde v Hnilčíku začiatkom roka 2019 spáchal sexuálne násilie na 17 žiakoch základnej školy, konkrétne na žiakoch siedmeho ročníka, informuje televízia TA3. 

Sexuálne násilie údajne spáchal na siedmakoch základnej školy v spánku. Učiteľ zneužil bezbrannosť detí a nedá sa vylúčiť, že incident mohol zanechať na maloletých trvalé psychické či fyzické následky.

lyžovačka, lyžovanie, lyže
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Instagramový post dňa: Internet sa baví na Ficovi

Zo zadržania Roberta Fica si už uťahujú kreatívni ľudia na satirických stránkach. Niektorí tvrdia, že ho síce v dohľadnom čase určite pustia, ale môže to byť dobrý tréning. Naznačujú tým, že v budúcnosti by mohli predsedu Smeru zadržať aj v súvislosti s inými skutkami. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia