Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2021 o 20:00
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

TOP 3 v pondelok: Tretia dávka po troch mesiacoch, Musk osobnosťou roka 2021 a Hamilton rytierom, zatiaľ čo Verstappen oslavuje

TOP 3 v pondelok: Tretia dávka po troch mesiacoch, Musk osobnosťou roka 2021 a Hamilton rytierom, zatiaľ čo Verstappen oslavuje
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Vyberáme najdôležitejšie správy za dnešný deň.

Tretia dávka už po troch mesiacoch

Tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu budú ľudia na Slovensku dostávať už po troch mesiacoch od podania druhej dávky. 

Doteraz štát odporúčal šesťmesačnú lehotu pred posilňujúcou dávkou, ale v novom usmernení už ministerstvo zdravotníctva na svojom webe konštatuje, že tretiu dávku je bezpečné dostať už po troch mesiacoch.

Na štátnom portáli korona.gov.sk sa však vo večerných hodinách stále nedalo registrovať na tretiu dávku, ak od podania druhej neprešlo šesť mesiacov.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP/Steve Parsons

Elon Musk sa stal osobnosťou roka 2021

Magazín Time označil za osobnosť roka Elona Muska. V roku 2021 podľa magazínu ťažko nájsť kohokoľvek iného, kto by si ocenenie zaslúžil.

„Najbohatší muž sveta nevlastní dom a v poslednom čase začal rozpredávať svoj majetok,“ opisuje Muska sprievodný článok. Muskovi sa tento rok podarilo získať nové kontrakty na objavovanie vesmíru od NASA, hodnota automobilky Tesla vzrástla nad 1 bilión dolárov a hýbal aj burzou či svetom kryptomien.

Musk
Zdroj: Time

Hamilton bude rytierom, Verstappen divoko oslavoval

Lewis Hamilton sa už v stredu stane rytierom na ceremónii na britskom kráľovskom zámku Windsor. Hamilton o svojom novom titule vedel už od minulého decembra, ale až teraz sa uskutoční oficiálna ceremónia, počas ktorej ho pasuje za rytiera člen kráľovskej rodiny.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

Na druhej strane, Max Verstappen ako nový majster sveta F1 oslavoval v Abú Zabí dlho do rána. Spoločnosť mu robili nielen členovia tímu a blízki, ale aj známy DJ Martin Garrix.

Formula 1, Red Bull, Monaco, Max Verstappen
Zdroj: TASR/AP Gonzalo Fuentes

Instagramový post dňa

V prírodnej rezervácii Sabuli Wildlife Conservancy v Keni zomrelo šesť žiráf po tom, čo oblasť zasiahlo výrazné sucho.

Zvieratá sa podľa všetkého snažili napiť vody z vyschýnajúceho zdroja, ale nepodarilo sa im vyslobodiť z hustého blata, ktoré vytvorilo spojenie vysychajúcej vody s okolitou pôdou. Mŕtve telá žiráf boli po objavení presunuté, aby nespôsobili kontamináciu rezervoára.

Situácia v Keni je natoľko vážna, že zvieratá zomierajú po stovkách a farmári hlásia až 70-percentné straty na celkových počtoch svojich zvierat a dobytka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený BBC News (@bbcnews)

Domov
Zdieľať
Diskusia