Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. decembra 2021, 15:53
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Elon Musk sa stal osobnosťou roka podľa magazínu Time. Najbohatší muž sveta najviac ovplyvnil život na Zemi aj mimo nej

Elon Musk sa stal osobnosťou roka podľa magazínu Time. Najbohatší muž sveta najviac ovplyvnil život na Zemi aj mimo nej
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

Magazín Time si ako svoju osobnosť roka 2021 vybral najbohatšieho muža sveta Elona Muska.

Magazín Time označil za osobnosť roka Elona Muska. V súčasnosti najbohatší muž sveta s majetkom viac ako 250 miliárd dolárov je podľa magazínu taká vplyvná a zároveň nezvyčajná osobnosť, že v roku 2021 ťažko nájsť kohokoľvek iného, kto by si ocenenie zaslúžil.

„Najbohatší muž sveta nevlastní dom a v poslednom čase začal rozpredávať svoj majetok,“ opisuje Muska magazín. Na obežnú dráhu vyhadzuje satelity, jazdí na aute bez potreby tankovania fosílnych palív, ktoré sám vymyslel, a sníva o Marse, zatiaľ čo si podmaňuje Zem.

„Málo jednotlivcov malo na život na Zemi, a potenciálne aj na život mimo Zeme, väčší vplyv ako Musk,“ vysvetlil šéfredaktor magazínu Time Edward Felsenthal. Muskovi sa tento rok podarilo získať nové kontrakty na objavovanie vesmíru od NASA, hodnota automobilky Tesla vzrástla nad 1 bilión dolárov a hýbal aj burzou či svetom kryptomien.

Magazín Time vyberá svoju osobnosť roka od roku 1927, pričom v roku 1938 sa „mužom roka“ stal aj Adolf Hitler. Minulý rok sa osobnosťou roka spoločne stali americký prezident Joe Biden a viceprezidentka Kamala Harrisová.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Ocenenie sa dnes snaží vybrať človeka, alebo skupinu či iniciatívu, ktorá mala za posledný rok na svet najväčší vplyv a spôsobila zmenu, či už pozitívnu, alebo negatívnu.

Domov
Zdieľať
Diskusia