Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
13. decembra 2021, 18:09
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Tretia dávka už aj po troch mesiacoch. Ministerstvo zdravotníctva zmenilo pravidlá v usmernení

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zaočkovať sa posilňujúcou dávkou budeš môcť už po troch mesiacoch.

Tretiu dávku vakcíny proti koronavírusu budú ľudia na Slovensku dostávať už po troch mesiacoch od podania druhej dávky.

Doteraz štát odporúčal šesťmesačnú lehotu pred posilňujúcou dávkou, ale v novom usmernení už ministerstvo zdravotníctva na svojom webe konštatuje, že tretiu dávku je bezpečné dostať už po troch mesiacoch.

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia Zdroj: TASR/AP/Olivier Matthys

„Aktuálne dostupné údaje naznačujú, že je bezpečné a účinné podať posilňovaciu dávku po troch mesiacoch,“ hovorí rezort zdravotníctva v uznesení na webe.

Aj keď usmernenie hovorí jasnou rečou, štátny portál korona.gov.sk zatiaľ neponúka možnosť zaregistrovať sa na tretiu dávku skôr ako po uplynutí šesťmesačného limitu.

Štát zrejme rozhodnutie urobil pod váhou pribúdajúcich dát, ktoré potvrdzujú, že interval nemusí byť príliš dlhý. Do hry určite vstúpilo aj šírenie nového variantu omikron.

V susednom Rakúsku podávajú tretiu dávku po štyroch mesiacoch, v Spojenom kráľovstve už po troch mesiacoch ako po novom aj u nás. Doteraz sa v niektorých očkovacích centrách dala tretia dávka získať bez registrácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia