Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2021, 8:28
Čas čítania 1:01
Martin Adam Pavlík TASR

Ak nemusíte, do Bratislavy nejazdite, varuje polícia. Husté sneženie spôsobilo ráno v hlavnom meste viacero nehôd

Ak nemusíte, do Bratislavy nejazdite, varuje polícia. Husté sneženie spôsobilo ráno v hlavnom meste viacero nehôd
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
NEWS POLÍCIA SR SNEH
Uložiť Uložené

Polícia SR preto zároveň všetkých vyzýva aj na pomalšiu jazdu.

Polícia Slovenskej republiky na Facebooku vyzýva vodičov, aby do Bratislavy nejazdili, ak to nie je nevyhnutné, z dôvodu hustého sneženia. „Jazdite opatrne a rátajte so zdržaním. Využite home office, ak vám to vaša práca dovoľuje,“ píšu policajti.

Pripomínajú, že vodiči by mali mať v tomto počasí v prvom rade nasadené zimné pneumatiky a mali by tiež citlivejšie pracovať s pedálom za volantom. „Pri ovládaní auta je potrebné vyvarovať sa trhavého a prudkého pohybu. To by mohlo viesť k šmyku a následnej nehode. Pri jazde brzdite dlhšie a plynulo, rovnako to platí aj pri rozjazde,“ varujú.



Dôležitý je podľa polície aj bezpečný odstup, keďže na snehu je brzdná dráha oveľa dlhšia a pri náhlom zabrzdení hrozí aj nebezpečenstvo šmyku. Polícia preto zároveň všetkých vyzýva aj na pomalšiu jazdu. V poslednom bode pripomína, že vodiči by si mali dostatočne odstrániť námrazu a sneh z auta, aby čo najlepšie videli na cestu.  

Husté sneženie už od rána komplikuje v hlavnom meste dopravu, stalo sa aj viacero dopravných nehôd. Jedna z nich sa stala na začiatku Rusovskej cesty smerom z Viedenskej cesty, vodiči sa na tomto úseku zdržia len nárazovo. Druhá nehoda sa podľa Zelenej vlny RTVS stala na Ulici M. Schneidera-Trnavského za supermarketom smerom do mesta. Vodiči sa na tomto úseku môžu zdržať.

Nehoda sa stala aj na Bajkalskej pri Eurovia Aréne v smere na Prístavný most. V ľavom odbočovacom pruhu sa zrazili tri osobné autá. Staršia nehoda je aj na Pionierskej smerom na Kolibu, kde sa zrazili dve autá. Na tomto úseku je potrebné rátať s nárazovým zdržaním v oboch smeroch.

Domov
Zdieľať
Diskusia