Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2021, 14:33
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik

SaS žiada prísnejší lockdown pre nezaočkovaných. Cigániková vraví, že to zvýši záujem o vakcínu

POLITIKA JANA BITTÓ CIGÁNIKOVÁ
Uložiť Uložené

Cigániková tiež upozornila na fakt, že aktuálne 85 percent hospitalizovaných s covidom sú neočkovaní.

Poslankyňa a predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková je za zavedenie prísnejšíeho lockdownu pre nezaočkovaných. Myslí si, že zaočkovaní by mali byť zvýhodnení a mať menej striktné opatrenia.

Podľa nej by sa tým zvýšil záujem o vakcínu, a preto bude koaličná SaS podporovať tento návrh.

Cigániková tak reagovala v diskusnej relácii O 5 minút 12 na RTVS na návrh konzília odborníkov, aby aktuálny lockdown platil až do 16. decembra. Upozornila tiež na fakt, že aktuálne 85 percent hospitalizovaných s covidom sú neočkovaní. 

Podpredseda strany Smer Erik Kaliňák v diskusnej relácii podotkol, že na Slovensku chýbajú zdravotníci, pretože Slovensko im ako jediné z krajín V4 nezvyšovalo platy, zatiaľ čo v susednom Maďarsku zvyšovali mzdu v tomto sektore niekoľkokrát. Cigániková na to reagovala slovami, že je za to, aby vláda zdravotníkom zvýšila platy.

Podpredsedníčka Za ľudí Viera Leščáková v relácii uviedla, že aktuálna situácia dotlačí koalíciu k tomu, aby prehodnotili povinné očkovanie seniorov. Koaličné strany Sme rodina a SaS sú však proti.

Jana Bittó Cigániková.
Jana Bittó Cigániková. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia