Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 20:00
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik

TOP 3 v stredu: V Bratislavskom kraji zatvárajú školy, vláda schválila príspevok 500 € a Rihanna ako národná hrdinka Barbadosu

REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najzaujímavejšie udalosti dnešného dňa.

V Bratislavskom kraji zatvárajú školy

V celom Bratislavskom kraji zatvoria od pondelka (6. 12.) pre zlú pandemickú situáciu druhý stupeň základných škôl a stredné školy. Školáci sa tu budú učiť dištančnou formou. Výnimkou sú len materské školy a prvý stupeň základných škôl. Rozhodol o tom regionálny hygienik.

Viac sa dočítaš tu.

základná škola, trieda
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vláda schválila 500-eurový príspevok pre zaočkovaných dôchodcov

Vláda schválila návrh ministra financií Igora Matoviča, podľa ktorého by obyvatelia Slovenska starší ako 60 rokov mali dostať za zaočkovanie poukazy v hodnote 500 eur. Tie budú môcť využiť v hoteloch, penziónoch, reštauráciách a kaviarňach, ale aj na kultúrne podujatia či vybrané služby. Parlament by mal o návrhu hlasovať v skrátenom konaní. Minister financií Igor Matovič, ktorý s návrhom prišiel, si myslí, že kvôli SaS neprejde.

Viac sa dočítaš tu.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Rihanna ako národná hrdinka Barbadosu

Barbados už nepodlieha britskej kráľovnej Alžbete II. Na konci novembra sa stal oficiálne republikou a má aj vlastnú prezidentku Sandru Masonovú. Karibský ostrovný štát sa tak stal najmladšou republikou na svete. Oslavovala aj najznámejšia reprezentantka krajiny – speváčka Rihanna, ktorú vyznamenali ako národnú hrdinku.

Viac sa dočítaš tu.

Rihanna
Zdroj: Getty Images/Jonathan Brady – Pool

Instagramový post dňa: Virgil tu bol

Virgil was here bol odkaz prehliadky poslednej kolekcie Virgila Abloha, ktorá sa uskutočnila v Miami len niekoľko dní po jeho neúspešnom boji s ojedinelou formou rakoviny. Podľa vyhlásenia spoločnosti Louis Vuitton išlo o vzdanie holdu životu a odkazu tohto kreatívneho génia.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex)

Domov
Zdieľať
Diskusia