Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2021, 12:27
Čas čítania 0:36
Ivan Koribanič

Toto je prvý okres na Slovensku, kde regionálny hygienik zatvoril školy. Minimálne do nového roka zostanú doma žiaci zo 41 škôl

Toto je prvý okres na Slovensku, kde regionálny hygienik zatvoril školy. Minimálne do nového roka zostanú doma žiaci zo 41 škôl
Zdroj: TASR/Roman Hanc
NEWS KORONAVÍRUS ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Konzílium odborníkov na podnet strany SaS napokon pri zavádzaní lockdownu vzalo školy do úvahy a nechalo ich otvorené. Kompetenciu pri ich prípadnom zatvorení nadobudli regionálni hygienici.

Už po prvých dňoch, odkedy do platnosti vstúpil lockdown, máme na Slovensku prvý okres, v ktorom regionálny hygienik rozhodol o úplnom zatvorení druhého stupňa základných škôl a všetkých stredných škôl. Je ním okres Rožňava.

Prvý stupeň základných škôl a materské školy ostávajú aj naďalej otvorené. „Epidemiologickú situáciu v nich ideme monitorovať, o prípadnom zatvorení rozhodneme po zhoršení situácie,“ povedal pre TV Markíza Jozef Varga, ktorý je poverený zastupovaním regionálneho hygienika. 

Reč je o 41 školách, ktorých žiaci zostanú doma minimálne do nového roka. Minister školstva Branislav Gröhling totiž oznámil, že vianočné prázdniny sa začnú už 17. decembra, teda o týždeň skôr, než je zvykom.

Vývoj pandemickej situácie v súčasnosti hovorí skôr v neprospech nielen škôl, ale aj celkového spoločenského života na Slovensku. Denné čísla nakazených sú alarmujúce. Situáciu by mal zmierniť zavedený lockdown schválený konzíliom odborníkov. Ten potrvá do 9. decembra. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský však už avizoval, že tento stav je pripravený predĺžiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia