Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021, 13:16
Čas čítania 1:04
Ivan Koribanič

Ivana Buchingera čaká operácia. O tretí titul v Oktagone teda nezabojuje, nahradí ho Srb Bojan Veličković

Ivana Buchingera čaká operácia. O tretí titul v Oktagone teda nezabojuje, nahradí ho Srb Bojan Veličković
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ivan Buchinger sa mal 4. decembra v Brne predstaviť v súboji s Čechom Davidom Kozmom.

Buchinger sa zranil počas tréningu vo svojom domovskom Spartakus Fight Gyme v Trnave. „Niekedy stačí iba sekunda, ktorá prepíše všetky plány a prípravy. Bola to nešťastná náhoda na tréningu, ktorá sa skončila nepríjemným zranením,“ odkázal Buchinger svojim fanúšikom na Instagrame.

Zápasník tvrdí, že dúfal, že to nebude také vážne a bude môcť pokračovať. „Tešil som sa na zápas, dal som do toho všetko a tak strašne som si veril, že to dokážem. Možno práve to sa mi vypomstilo, neviem. Ondrej Novotný dnes povedal, že sa mi zatvorilo okno a možno sa mi už nikdy neotvorí. Bol som tak blízko, ale verím, že to okno ešte otvorím a prepíšem históriu, a potom môžem s čistým svedomím ukončiť kariéru,“ odkázal.


V rámci Oktagonu 29 malo ísť o nesmierne atraktívny súboj. Ivan Buchinger má na konte dva tituly. Jeden vo featherweight a druhý v ľahkej váhe. Je teda jediným zápasníkom Oktagonu, ktorému sa niečo podobné podarilo.

Na druhej strane mal stáť zápasník David Kozma, ktorý získal titul vo welterovej váhe (do 77 kg). Ten napokon vyzve v rámci obhajoby titulu namiesto zraneného Buchingera Srba Bojana Veličkovića. Má skúsenosti z UFC a v Oktagone má dve úspešné víťazstvá, keď svojich súperov dokázal poraziť hneď v prvom kole. 

„Veličković je kvalitná náhrada za Ivana Buchingera. Zápas som mohol odmietnuť a počkať, kým sa Ivan uzdraví, ale som vo skvelej forme a nechcel som zahodiť celú prípravu. Je to štylisticky úplne iný typ zápasníka, ale nedá sa nič robiť. Dôležité je, že sa môj zápas na Oktagon 29 nezrušil a 4. 12. ideme na to. Ivanovi prajem skoré uzdravenie,“ odkázal fanúšikom David Kozma cez Instagram.

Domov
Zdieľať
Diskusia