Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 19:36
Čas čítania 0:51
Ema Stanovská TASR

Pellegrini odkázal prezidentke, aby prešla „od rečí k činom“. Tá mu odvetila, nech ide príkladom a podporí lockdown

NEWS PETER PELLEGRINI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Líder Hlasu by sa mal ako jeden z najdôveryhodnejších politikov pripojiť k riešeniu situácie, reaguje Kancelária prezidenta SR.

Líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú v súvislosti s pandemickou situáciou a krokmi vlády. Myslí si, že už dávno mala konať a zavolať si premiéra Eduarda Hegera a ďalších predstaviteľov vlády, aby sa ich pýtala na aktuálnu situáciu.

„Už včera mal u nej sedieť na koberci premiér Heger a odpovedať na otázky, čo vláda ide spraviť pre zastavenie umierania stoviek ľudí mesačne,“ povedal Pellegrini na adresu prezidentky. Jej rázne slová po stretnutí s lekármi v bratislavskej nemocnici podľa neho nestačia. Vyzval ju, aby prešla od rečí k činom, aby zasahovala do diania v rámci svojich kompetencií a aby nebola len komentátorom.

Mal by podporiť lockdown

Riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej reagoval tým, že hlava štátu sa s premiérom Hegerom stretla ešte v pondelok, pričom hovorili o vážnej pandemickej situácii a potrebe prijať rázne opatrenia.

„Prezidentka zároveň dodáva, že Peter Pellegrini by sa mal ako jeden z najdôveryhodnejších politikov pripojiť k riešeniu vážnej situácie, ísť príkladom v podpore očkovania a tiež podporiť lockdown,“ doplnil Matej.

Prezidentka po utorkovej návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove vyhlásila, že boj s pandémiou prehrávame a potrebujeme lockdown, ktorý by sa mal dotknúť všetkých. Hovorila o potrebe zmeny prístupu a poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí aj vyčerpaných zdravotníkov. Vyzvala tiež na zastavenie šírenia „bludov o covide“.

Odporúčané
Prehrávame, potrebujeme lockdown pre všetkých. Prezidentka Čaputová sa bola pozrieť, ako zdravotníci zachraňujú chorých Prehrávame, potrebujeme lockdown pre všetkých. Prezidentka Čaputová sa bola pozrieť, ako zdravotníci zachraňujú chorých 23. novembra 2021, 11:31
Domov
Zdieľať
Diskusia