Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 11:31
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Prehrávame, potrebujeme lockdown pre všetkých. Prezidentka Čaputová sa bola pozrieť, ako zdravotníci zachraňujú chorých

ZDRAVIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová sa postavila pred médiá po návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove s emotívnym prejavom. Na otázky s ministrom Lengvarským neodpovedali.

Prezidentka Zuzana Čaputová po návšteve ružinovskej nemocnice vyhlásila, že Slovensko boj s koronavírusom prehráva. Dokazujú to podľa nej nielen štatistiky, ale aj stav nemocníc, v ktorých zomierajú desiatky pacientov denne. Hlava štátu skonštatovala, že na vlastné oči videla vyčerpaných zdravotníkov, ktorí s vypätím všetkých síl robia všetko pre to, aby zachránili nezodpovedných ľudí. 

„To, čo potrebujeme, je prestať šíriť bludy o covide, prestať tliachať o covide a začať počúvať odborníkov,“ skonštatovala Čaputová. „Neviem, čo ešte viac treba vidieť a počuť, aby sme zmenili prístup.“

Podľa prezidentky treba v krajine zaviesť lockdown. Mal by sa podľa nej dotknúť všetkých. Hovorí o potrebe zmeny prístupu. Poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí, ale aj vyčerpaných zdravotníkov.

„Mám pocit, že žijem v krajine, ktorej nerozumiem. Ako je možné, že v krajine, v ktorej zomierajú ľudia na covid, stále máme nenávisť voči tým, ktorí nás zachraňujú. Moja vďaka patrí každému zo zdravotníkov,“ dodala. 

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023, 9:00

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa poďakoval prezidentke za záujem o situáciu v slovenskom zdravotníctve. Poďakoval sa zdravotníkom a tým, ktorí sa dali zaočkovať. 

Na otázky minister ani prezidentka neodpovedali. 

Domov
Zdieľať
Diskusia