Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2021, 11:12
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Peter Pellegrini vypovedal na NAKA – údajne ku kauze úplatku 150-tisíc eur v krabici od šampanského Cristal

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Expremiér a šéf mimoparlamentnej strany Hlas-SD vypovedá na Národnej kriminálnej agentúre – pravdepodobne ku kauze, kde je obvinený aj oligarcha Miroslav Výboh.

Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini vypovedá na Prezídiu Policajného zboru, informuje TV Markíza. Ide o údajný úplatok 150-tisíc eur v krabici od luxusného šampanského. Z korupcie je v tomto prípade obvinený oligarcha Miroslav Výboh, ktorého advokát bol v čase Pellegriniho príchodu v budove prítomný. 

„Bol som predvolaný pani vyšetrovateľkou ako svedok, odpovedal som na všetky jej otázky a ako svedok aj odchádzam. Nie je mi nič kladené za vinu,“ uviedol po výsluchu Pellegrini.
K podrobnostiam výpovede sa vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nechcel vyjadrovať.

Pelle ďakuje

Proti expremiérovi Petrovi Pellegrinimu vypovedajú dvaja spolupracujúci obvinení – podnikateľ Michal Suchoba a bývalý šéf finančnej správy František Imrecze. 

Úplatok podľa nich šéf Hlasu-SD zobral okolo roku 2013, keď prebiehala digitalizácia finančnej správy. Zákazky dostávala práve Suchobova spoločnosť Allexis. V tom čase bol ministrom financií Peter Kažimír, ktorého už obvinili v inom prípade na základe Imreczeho výpovede, Pellegrini bol Kažimírov štátny tajomník. 

Domov
Zdieľať
Diskusia