Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2021, 9:23
Čas čítania 0:54
Kamila Šebestová TASR

VIDEO: Šialenstvo na bielorusko-poľskej hranici: masy utečencov skandujú „Nemecko“, držia pri tom za ruku svoje uzimené deti

NEWS BIELORUSKO POĽSKO UTEČENCI
Uložiť Uložené

Situácia na bielorusko-poľskej hranici eskaluje a rodiny mrznú na hraniciach.

Uzimené deti zmätene pozorujú, ako ich rodičia rúbu vyvrátené stromy, aby sa dostali cez plot do Poľska. „Nemecko!“ skandujú zúfalí utečenci na bielorusko-poľskej hranici.

Situácia eskaluje, v bieloruskej dedine Grodno nastáva absolútny chaos. 12 000 členov poľských jednotiek kontroluje plot, aby tadiaľ utečenci neprenikli do Poľska. Podľa portálu BBC ľudia na hranici mrznú a nemajú dostatok jedla ani pitia. Viacerí z nich umreli na podchladenie. Nad utečencami lietajú vrtuľníky, vojaci na nich striekajú slzotvorný plyn.

Túto situáciu podľa Poľska, Litvy a Lotyšska zapríčinil bieloruský prezident Alexandr Lukašenko, ktorý sa podľa nich snaží destabilizovať EÚ. Má to byť odveta za sankcie, ktoré naňho uvalili členské krajiny. Lukašenko podľa nich priváža utečencov z Blízkeho východu a Afriky a potom ich prevádza cez hranicu do EÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia