Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2021, 7:27
Čas čítania 2:29
Viktor Kniš

MAPA: Takmer polovica okresov je čierna, zhoršila sa už aj situácia v Bratislave. Nezaočkovaných možno čaká lockdown

NEWS COVID AUTOMAT KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Krízový štáb v piatok navrhol pre niektoré okresy zavedenie lockdownu, mohol by sa dotknúť najmä nezaočkovaných.

Od pondelka je na Slovensku podľa covid automatu v čiernej farbe (tretí stupeň ohrozenia) 36 okresov. V druhom stupni ohrozenia, teda v bordovej farbe, je 34 okresov. Červených okresov (prvý stupeň ohrozenia) je sedem. Oranžové okresy (stupeň ostražitosti) sú už len dva.

Vo všetkých okresoch teda platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitnescentrá či wellness, ale aj svadby a kary. V čiernych okresoch sú najprísnejšie. Zakázané sú svadby, oslavy či večierky a podujatia v prevádzkach verejného stravovania.

MZ SR
Zdroj: MZ SR


🟠 V stupni ostražitosti sú okresy: Komárno a Šaľa.

🔴 V prvom stupni ohrozenia sú okresy: Bratislava I – V, Dunajská Streda a Galanta.

🟣 V druhom stupni ohrozenia sú okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Dolný Kubín, Gelnica, Hlohovec, Ilava, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Malacky, Myjava, Nitra, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Senica, Skalica, Trenčín, Trnava, Žarnovica, Žilina, Zlaté Moravce a Zvolen.

⚫️ Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, sú zaradené okresy: Banská Bystrica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Humenné, Kežmarok, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou a Žiar nad Hronom.

Konzílium chce výhody pre zaočkovaných

V piatok rokovali odborníci z konzília, ktorí vláde navrhli niekoľko zmien, ako zlomiť rozbehnutý nárast nakazených. Denne pribúda viac ako 6-tisíc nových prípadov, pozitivita PCR testov už prekročila hranicu 30 percent. Situácia v nemocniciach je alarmujúca. 

Domov
Zdieľať
Diskusia