Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2021 o 20:00
Čas čítania 0:59
Ema Stanovská

TOP 3 vo štvrtok: Sulík odviezol špeciálom do Dubaja vlastnú dcéru, Gašpara po roku pustili z väzby a Záborskú kritizujú experti

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Sulík odviezol špeciálom do Dubaja vlastnú dcéru

Dcéra ministra hospodárstva Richarda Sulíka Alexandra Sulíková šla spolu s ďalšími politikmi a podnikateľmi do Dubaja na Expo 2020. Bola súčasťou oficiálnej slovenskej delegácie, čo vyplynulo z uniknutých cestovných dokumentov účastníkov.

Ľudí, ale aj politikov, napríklad Roberta Fica, pobúrilo, že ministrova dcéra šla „na výlet“ za štátne peniaze. Sulík to však chce uviesť na pravú mieru a pre denník SME povedal, že si pobyt zaplatí z vlastného vrecka.

Richard Sulík.
Richard Sulík. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Gašpar bude stíhaný na slobode

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ide na slobodu. Špecializovaný trestný súd ani Najvyšší súd nevidia dôvody, prečo by mal byť naďalej vo vyšetrovacej väzbe. Stíhaný tak bude na slobode. Kauza Očistec, v ktorej ho obvinili, sa chýli ku koncu a jej hlavní aktéri sa čoskoro postavia pred súd.

gašpar
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Záborskú kritizujú experti z celého sveta

FIGO, medzinárodne rešpektovaná odborná organizácia, ktorá združuje gynekologicko-pôrodnícke spoločnosti, kritizuje čakacie lehoty, ktoré u nás žena má „na rozmyslenie“ pred absolvovaním interrupcie. Návrh z dielne poslankyne Záborskej má za cieľ túto lehotu predĺžiť až na štyri dni.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

„Čím skôr sa v tehotenstve interrupcia vykoná, tým je bezpečnejšia. Tým, že povinné čakacie lehoty zvyšujú gestačný vek, majú negatívny vplyv na bezpečnosť pacientok. Okrem toho môžu mať takéto čakacie lehoty škodlivý vplyv na duševné zdravie pacientok,“ píšu odborníci v stanovisku.

Anna Záborská.
Anna Záborská. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Instagramový post dňa

Hokejista Marián Gáborík sa rozhodol oficiálne ukončiť kariéru. Oznámil to v príspevku na svojom Instagrame. Namiesto rozlúčky na zaplnenom štadióne však najvyššie draftovaný útočník v histórii Slovenska ukončil kariéru na listine dlhodobo zranených hráčov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa mgaborik12 (@mgaborik12)

Domov
Zdieľať
Diskusia