Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2021, 12:14
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ide na slobodu, rozhodol súd. Väzbu opustí ešte dnes

NEWS TIBOR GAŠPAR VOJNA V POLÍCII
Uložiť Uložené

Tibora Gašpara prepustili na slobodu. Kauza Očistec sa blíži ku koncu, čoskoro vraj pôjde pred súd.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ide na slobodu. Špecializovaný trestný súd ani Najvyšší súd nevidia dôvody, prečo by mal byť stále vo väzbe, stíhaný bude naďalej. Kauza Očistec, v ktorej ho obvinili, sa chýli ku koncu a jej hlavní aktéri sa čoskoro postavia pred súd.

Práve preto už nie je dôvod, aby bol niekdajší šéf policajtov vo väzbe. Počas aktuálneho týždňa budú mať procesné strany možnosť preštudovať si spis a prokurátor následne môže podať obžalobu. 

Na slobodu idú aj bývalý šéf NAKA Peter Hraško, exriaditeľ protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer a exšéf odboru podpory riadenia NAKA Marián Zetocha.

Natrel ich Makó

Ľudovít Makó polícii podrobne opísal vzťah členov údajnej organizovanej skupiny s Bödorovcami. „Pri Robovi Krajmerovi to bola dlhoročná známosť Nora s ním, ešte keď pôsobil ako policajt v Leviciach, a zároveň Norova známosť s jeho švagrom,“ vysvetľuje Makó, ako sa do funkcie dostal bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Krajmer. 

 
„Tibor Gašpar bol dosadený na základe veľmi dobrého vzťahu Norberta Bödöra s vrchnými predstaviteľmi strany Smer-SD,“ povedal vyšetrovateľom Ľudovít Makó dôvod dosadenia bývalého policajného prezidenta, ktorý bol nominantom vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka. 
 
Bývalý riaditeľ NAKA Peter Hraško bol dobrým kamarátom Róberta Krajmera, bývalý zástupca šéfa národnej finančnej jednotky Milan Mihálik každý deň cvičil s Norbertom Bödörom v telocvični. 

Odporúčané
Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti Policajný prezident Hamran: Fico stratil posledné zvyšky ľudskej dôstojnosti 8. septembra 2022, 11:22

Bödörova schéma mala podľa bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Makóa tri základné ciele: udržanie politickej moci strany Smer-SD, obsadenie všetkých dôležitých najvyšších funkcií v bezpečnostných zložkách štátu a zadováženie finančnej hotovosti, resp. iných výhod.

Domov
Zdieľať
Diskusia