Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2021, 9:49
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská

Nezvestná osoba ignorovala telefonáty záchranárov, pretože nechcela dvíhať neznáme číslo

NEWS SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ
Uložiť Uložené

Osoba sa stratila a celú noc hľadala správnu cestu. Netušila, že po nej pátrajú, hoci jej vyzváňal telefón.

Pohotovostný pátrací tím v okrese Lake County (LCSAR) v americkom štáte Illinois pátral minulý týždeň po osobe neznámeho pohlavia, ktorá sa stratila počas turistiky v Colorade. Podľa facebookového statusu LCSAR osoba vyrazila o deviatej ráno a o ôsmej večer stále nebola doma. Záchranári jej niekoľkokrát volali, no nedvíhala. Na prípad upozornilo CNN.

Neznáma osoba sa údajne stratila pri výstupe na horu Mount Elbert. O 22.00 h sa začalo pátranie, počas ktorého záchranný tím prehľadával miesta, kde by mohla s najväčšou pravdepodobnosťou byť. Akcia sa skončila neúspešne o tretej hodine nadránom.

Ráno sa začalo pátranie na inom mieste, no tiež neúspešne. O 9.30 h dostali telefonát, že osoba našla cestu a vrátila sa domov. „Celú noc hľadala správnu cestu, no zakaždým zle odbočila. Po 24 hodinách strávených vonku našla svoje auto a odišla domov. Nemala tušenie, že ju hľadá záchranná služba,“ napísal tím LCSAR na Facebooku s tým, že ignorovala telefonáty, pretože jej volalo neznáme číslo.

„Ak idete do hôr a viete, že budete meškať, prosím, dvíhajte telefóny. Možno po vás pátra záchranná služba a vy o tom ani neviete,“ upozornili záchranári ostatných turistov.

Odporúčané
Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo Najstráženejšie väzenie na svete ADX Florence: Pobyt v ňom je horší než smrť, sedí tu aj drogový kráľ El Chapo 7. mája 2024, 9:30

Záchranári navyše zdôraznili, že cesta na horu Mount Elbert v Colorade, kam neznáma osoba šla, je pokrytá snehom. „Pri výstupe na horu sa, prosím, nespoliehajte na to, že cestou dole pôjdete po stopách, pretože je pravdepodobné, že vietor vaše stopy zakryje.“

Domov
Zdieľať
Diskusia