Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2021, 8:25
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Zlé pracovné podmienky a nedodržiavanie štandardov bezpečnosti. Natáčanie filmu s Baldwinom pred streľbou sprevádzali problémy

Zlé pracovné podmienky a nedodržiavanie štandardov bezpečnosti. Natáčanie filmu s Baldwinom pred streľbou sprevádzali problémy
Zdroj: Getty Images/Jim Spellman
NEWS ALEC BALDWIN
Uložiť Uložené

Natáčanie filmu Rust s Alecom Baldwinom sprevádzali bezpečnostné problémy, pre ktoré dali viacerí zamestnanci výpoveď.

Niektorí členovia produkčného štábu filmu Rust dali výpoveď pár hodín predtým, ako herec Alec Baldwin počas natáčania smrteľne postrelil kameramanku. Dôvodom boli zlé pracovné podmienky a nedodržiavanie bezpečnostných štandardov, informuje denník Los Angeles Times. Portál sa odvoláva na tri nezávislé zdroje. Výpoveď dali viacerí kameramani a ich asistenti, ktorým sa nepáčilo, ako tvorba westernu prebieha. 

Podľa portálu neboli výstrely zo zbrane Aleca Baldwina jediné, ktoré priamo na pľaci v rámci natáčania zazneli. Tragickej udalosti z piatka údajne predchádzali najmenej dve neúmyselné vystrelenia zo zbraní používaných ako rekvizity. V oboch prípadoch strieľal zo zbrane Baldwinov dvojník v nebezpečných scénach, ktorému povedali, že rekvizita nie je nabitá.

Nebola to pravda. „O bezpečnosti nás nikto nepoučil, po incidentoch nás nikto neprišiel ubezpečiť, že sa to už nebude opakovať. Všetko chceli vyriešiť čo najrýchlejšie,“ povedal jeden zo zdrojov. 

Okrem diania priamo na mieste natáčania museli riešiť, že ich vedenie produkčnej spoločnosti nútilo pracovať dlhé hodiny, a mali problémy aj s vyplácaním mzdy. Niektorých nútili pracovať 12 až 13 hodín a údajne šetrili na každej položke. 


Práve zo zdrojov portálu L. A. Times pochádza informácia, že zodpovedné osoby dostatočne nedbali na kontrolu rekvizít. Aj vyšetrovanie už ukázalo, že asistent režiséra nevedel, že Baldwinovi podáva zbraň s ostrými nábojmi. 

Spoločnosť Rust Movie Productions v oficiálnom vyjadrení tvrdí, že bezpečnosť tímu je najvyššou prioritou. Nie sú si vedomí žiadnej sťažnosti v súvislosti s bezpečnosťou počas natáčania. Sľúbili, že vykonajú internú kontrolu procesov. „Budeme pokračovať v spolupráci s úradmi v Santa Fe pri vyšetrovaní a počas tohto tragického obdobia budeme hercom a štábu ponúkať služby v oblasti duševného zdravia,“ dodala spoločnosť.

Baldwin v piatok v súvislosti s tragédiou vyjadril svoj zármutok. „Neexistujú slová, ktoré by vyjadrili môj šok a smútok v súvislosti s tragickou nehodou, ktorá pripravila o život Halynu Hutchinsovú, manželku, matku a našu hlboko obdivovanú kolegyňu. Plne spolupracujem s vyšetrovateľmi na objasnení toho, ako k tejto tragédii došlo,“ napísal na Twitteri.

Americký herec nechtiac postrelil aj režiséra Joela Souzu, ktorý stál tesne za kameramankou z Ukrajiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia