Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2021, 16:54
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik TASR

Koncom októbra budeme mať denne 3 500 pozitívnych prípadov, tvrdí Lengvarský. Sprísnenie opatrení cez Dušičky neplánujú

NEWS KORONAVÍRUS VLADIMÍR LENGVARSKÝ
Uložiť Uložené

Počet hospitalizovaných by podľa ministra zdravotníctva mohol dosiahnuť 1 600 ľudí.

Šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) očakáva na konci októbra denne 2 500 až 3 500 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády s tým, že vývoj kopíruje predpoklady ministerstva.

Ministerstvo predpokladá denné príjmy pacientov na úrovni 150 až 250. Počet hospitalizovaných by mohol dosiahnuť 1 600 ľudí, na umelej pľúcnej ventilácii by mohlo byť do 170 pacientov. „Denný priemer úmrtí očakávame medzi 23 až 32 osobami a celkový priemer za október 450 až 550 ľudí,“ podotkol Lengvarský s tým, že epidemický vývoj kopíruje predpoklady.


„Sme na 19 percentách obsadenosti nemocníc, ale vidíme veľké regionálne rozdiely,“ povedal minister. Poukázal pritom na nemocnicu v Prešove, kde je zaplnených 44 percent maximálnej kapacity, zatiaľ čo v Nitre len približne sedem percent.

Domov
Zdieľať
Diskusia