Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2021, 11:37
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

Postrekujú povrchy, aby sa z nich nedalo šnupať. Britské bary, kiná a intráky využívajú protikokaínový sprej

NEWS DROGY VEĽKÁ BRITÁNIA ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Chcú znížiť konzumáciu drog v krajine.

V snahe zabrániť ľuďom brať drogy v podnikoch a na iných verejných miestach sa v Anglicku rozhodli využiť tzv. protikokaínový nástrek. Používajú ho na plochách, z ktorých bežne ľudia šnupali kokaín, napríklad poklop toaletnej misy, parapety, stoly, sušiaky na ruky a ďalšie.

Prášok sa v kontakte s nástrekom znehodnotí. Ide o ďalší krok v zúfalej snahe britskej polície redukovať divoké zábavy. Špeciálny nástrek zatiaľ využilo 24 barov a niekoľko ďalších miest ako kiná, knižnice alebo internáty, uvádza Telegraph.

Cielená protidrogová kampaň

Bary neboli vybraté náhodou, nástrek s veľavravným názvom Blokit využívajú tam, kde policajné psy našli stopy kokaínu. Nateraz ho využíva 24 barov v anglickom meste Darlington, no výrobca spreja vraví, že v celej krajine ho už využíva 600 podnikov. Tvrdia, že tieto miesta zaznamenali zníženú konzumáciu drog, ale experti na drogy majú pochybnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia