Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2021, 21:15
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Slovák so zápalom pľúc a s covidom-19 vo videu klame, že bratislavská nemocnica je prázdna. Filmoval nesprávny priestor

NEWS HOAXY KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Polícia upozorňuje na bludy, ktoré šíri Slovák na sociálnej sieti. Zverejnil video v snahe dokázať, že nemocnica na Kramároch je prázdna, v skutočnosti len natáčal nesprávne priestory.

Slovák šíri na Facebooku bludy o tom, že covidové oddelenia v slovenských nemocniciach sú prázdne. Dokázať to chcel videom z bratislavskej nemocnice na Kramároch, v skutočnosti oklamal sám seba a, naopak, dokázal, že v nemocnici všetko funguje tak, ako má.

Muž tvrdí, že má pozitívny test na koronavírus a obojstranný zápal pľúc. Pacient, ktorý má klinické príznaky ochorenia a aj pozitívny test, bol v izolačných priestoroch, kým ho previezli na covidové oddelenie, ktoré sa nachádza v rámci nemocnice na inom mieste. 

Policajná stránka Hoaxy a podvody ozrejmuje, že muž v čase nakrútenia videa nebol na covidovom oddelení, ako tvrdil. V skutočnosti sa nachádzal v izolačných priestoroch centrálneho prijímacieho oddelenia. „Muž je už momentálne na COVID oddelení, kde je 55 pacientov, z ktorých je 80 percent nezaočkovaných,“ upresnila polícia.

Policajti hovoria, že ide o pravdepodobne najodpudivejší prípad hoaxu, aký sa od vypuknutia pandémie koronavírusu na Slovensku stal. 

Domov
Zdieľať
Diskusia