Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2021, 16:52
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Bödörova skupina vraj lustrovala opozičných politikov, robila si pavúky rodín Sulíka, Matoviča či Lipšica aj s fotkami

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Vzťahové diagramy zo systémov polície použili aj pri sledovaní novinárov.

Alojz Hlina je jedným z politikov, ktorých vraj lustrovala skupina policajtov z údajnej organizovanej skupiny Norberta Bödöra. Bývalý predseda KDH o tom informoval na svojom Facebooku po výpovedi na polícii. „Dosť nepríjemno-zvláštny pocit pozerať sa na policajnom monitore na svojich rodinných príslušníkov na vypracovanom vzťahovom diagrame,“ konštatuje na sociálnej sieti. 

Ďalej vysvetľuje, že je svedkom v súvislosti s trestným činom zneužitia právomoci verejného činiteľa. „Obvinený policajt, pravdepodobne na pokyn niekoho, neoprávnene vyhotovoval rôzne vzťahové diagramy,“ dodáva Hlina. Denník N špecifikuje, že ide o bývalého riaditeľa odboru podpory riadenia NAKA Mariana Zetochu, ktorý bol súčasťou tzv. Bödörovho komanda. 

Ďalšími lustrovanými boli vraj Richard Sulík, Igor Matovič, Daniel Lipšic či Radoslav Procházka. Osobné informácie vrátane fotiek príbuzných alebo čísel osobných dokladov expolicajt vytiahol zo systému pred parlamentnými voľbami v roku 2016, v tom čase bola vo vláde strana Smer-SD, ministrom vnútra bol Robert Kaliňák a policajným prezidentom dnes už väzobne stíhaný Tibor Gašpar. 

Odporúčané
Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD Prečo skončil Norbert Bödör opäť v putách? Je to hanba pre Slovensko, reaguje na zadržanie oligarchu Saková z Hlasu-SD 14. januára 2022, 13:30

Viacerí spolupracujúci obvinení vrátane Bernarda Slobodníka, Ľudovíta Makóa či Františka Imreczeho už medzičasom vypovedali, že v čase pred parlamentnými voľbami v roku 2016 pomáhali strane Smer-SD s kompromitáciou opozície a exprezidenta Andreja Kisku. 

Okrem politikov lustrovali aj desiatky novinárov, zoznam dodal Marian Kočner. Jedným z nich bol aj zavraždený Ján Kuciak. V prípade lustrácie novinárov obvinili bývalého šéfa finančnej spravodajskej jednotky NAKA Pavla Vorobjova.

Domov
Zdieľať
Diskusia