Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2021, 7:38
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Nedať sa zaočkovať je ako šoférovať opitý, hromží nemecký tréner Klopp. Vakcína je na to, aby si ochránil ostatných

Nedať sa zaočkovať je ako šoférovať opitý, hromží nemecký tréner Klopp. Vakcína je na to, aby si ochránil ostatných
Zdroj: Getty Images/Michael Regan
NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Nemecký tréner anglického klubu Liverpool vysvetľoval svoj postoj k očkovaniu.

Ak sa nedáš zaočkovať, je to, akoby si sadol za volant pod vplyvom alkoholu, lebo svojím rozhodnutím ohrozuješ ostatných ľudí navôkol. Takto sa vyjadril tréner futbalového klubu Liverpool Jürgen Klopp, ktorému sa nepozdáva prístup mnohých futbalistov anglickej Premier League k očkovaniu, uvádzajú Sky News.

V klube Liverpool je podľa Kloppa zaočkovaných 99 percent všetkých hráčov, pretože chápu osobnú zodpovednosť voči svojmu okoliu.

klopp
Zdroj: TASR/AP

„Všetci sme zrejme boli v situácii, keď sme mali jedno-dve pivá a mysleli sme si, že zvládneme šoférovať, ale vzhľadom na zákony šoférovať nesmieme, tak nešoférujeme,“ vysvetľoval Klopp na tlačovej konferencii pred zápasom s Manchestrom City.

„Ale tieto zákony neexistujú na to, aby ochraňovali mňa, keď vypijem dve pivá a chcem šoférovať, ale sú na to, aby ochránili ostatných ľudí, lebo som opitý. A to akceptujeme ako zákon,“ pokračoval nemecký tréner.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

V anglickej Premier League je podľa zverejnených štatistík momentálne len sedem klubov z celkových dvadsiatich, ktoré plne zaočkovali viac ako 20 percent svojich hráčov. „Možno som trochu naivný, ale nerozumiem tomu,“ povedal Klopp a apeloval na všetkých, aby vakcínu neodmietali.

Domov
Zdieľať
Diskusia