Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. septembra 2021, 15:30
Čas čítania 6:08
Richard Balog

Top 10 austrálskych módnych značiek pre mužov, ženy aj každý rozpočet

Top 10 austrálskych módnych značiek pre mužov, ženy aj každý rozpočet
Zdroj: Ksubi
MÓDA AUSTRÁLIA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Tešiť sa môžeš na oblečenie každého druhu – od minimalistických kúskov značky Bassike cez čipkované šaty Zimmermann až po športové vybavenie s logom P. E Nation.

Austrálska móda je známa nielen svojou sofistikovanosťou, odvážnosťou a zároveň ľahkou nositeľnosťou, ale aj množstvom nezávislých návrhárov, ktorí kladú veľký dôraz na udržateľnosť a etiku.  Vďaka tomu sú obľúbení aj v radoch známych tvárí a v prípade, že plánuješ aktualizáciu šatníka, nemali by chýbať ani na tvojom zozname. Radosť ti budú robiť dlhé roky. 

My sme jednotlivých výrobcov spoznali najmä vďaka slovenským influencerkám, ktoré si podmanili tamojší trh – Petre Mackovej a Andy Csingerovej. Od minimalistických kúskov značky Bassike cez čipkované šaty Zimmermann až po športové vybavenie s logom P. E Nation. Predstavujeme 10 najzaujímavejších austrálskych módnych značiek pre mužov, ženy aj každý rozpočet. 

Odporúčané
Móda REFRESHER: Slovenky a Češky si posledný letný mesiac užili v sexy kúskoch aj v elegantných kompletoch    Móda REFRESHER: Slovenky a Češky si posledný letný mesiac užili v sexy kúskoch aj v elegantných kompletoch 1. septembra 2021, 17:30

Bassike

Značka Bassike vznikla v roku 2006 s víziou produkovať luxusné a zároveň nositeľné kúsky na každý deň. Za jej zrodom stojí dvojica Deborah Sams a Lou Ryan, pričom v súčasnosti ponúka nadčasovú módu pre mužov aj ženy, ktorí presne vedia, čo chcú.   

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)

Jednotlivé kúsky sa môžu pýšiť štítkom „Made in Australia“ a sú vyrobené z prvotriednych materiálov, ako sú napríklad organická bavlna, ľan alebo hodváb. Súčasťou všetkých kolekcií sú okrem základných jednofarebných tričiek, košieľ či mikín aj džínsy, s ktorými pri dobrom zaobchádzaní zvládneš množstvo sezón. 

Ceny sú síce vyššie a človeka nepotešia ani colné poplatky, avšak značka Bassike patrí medzi to najlepšie na trhu v rámci kategórie prémiovej nadčasovej módy. 

Kompletná ponuka značky bassike
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by bassike (@bassike)


 Zimmermann

Ikonická austrálska značka, ktorej zakladateľky zostali verné svojej pôvodnej vízii o ženskej móde aj po 30 rokoch existencie. Sesterské duo Nicky a Simone Zimmermann prostredníctvom jednotlivých návrhov sofistikovaným spôsobom oslavuje krásu, vášeň pre detail a lásku k farebným vzorom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZIMMERMANN (@zimmermann)

Luxusná značka so sídlom v Sydney si v posledných rokoch získala pozornosť známych médií aj celebrít, ktorým nerobia vrásky na čele ani vysoké cenovky. Modely s logom Zimmermann totiž vyvolávajú túžbu vlastniť ich.  

Objav ponuku plnú romantických čipkovaných šiat s potlačami a prepracovanými detailmi, výrazných plaviek, mohérových svetrov, ľahkých košieľ či plážového oblečenia, ktoré budeš chcieť nosiť stále. 

Kompletná ponuka značky Zimmermann
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ZIMMERMANN (@zimmermann)


Oroton

História ďalšej značky, ktorá figuruje v našom zozname, siaha až do roku 1938 a je synonymom remeselného spracovania, dostupného luxusu a jedinečného austrálskeho zmyslu pre krásu. Zakladateľ Boyd Lane by bol na súčasnú podobu značky Oroton určite pyšný.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OROTON (@oroton)

Vďaka viac ako 80-ročným skúsenostiam a záväzku k inovatívnemu dizajnu patria produkty s logom austrálskej značky k obľúbeným pre viacero generácií žien aj mužov. Vedenie firmy od samého začiatku verilo v kvalitu a vždy sa snažilo získať najlepšie materiály z celého sveta. 

Nosnými kúskami značky Oroton sú predovšetkým elegantné kožené kabelky a iné doplnky, avšak v ponuke sa nachádzajú aj ready-to-wear kolekcie pre ženy či šperky. Súčasná kreatívna riaditeľka  Sophie Holt vidí zmysel značky takto: „Nosenie modelov Oroton vám dodá pocit sebavedomia a štýlu, ktorý pôsobí ľahko.“

Kompletná ponuka značky Oroton
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by OROTON (@oroton)


 Sir the label

Výnimočnosť značky Sir the label spočíva v slnečnom prostredí Bondi Beach, ktoré kreatívne riaditeľky Nikki Campbell a Sophie Coote inšpiruje k tvorbe sviežich návrhov pre ženy každého veku. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SIR. (@sir_thelabel)

Sir the label vyššie spomínané dámy založili v roku 2015, a to najmä pre vlastnú potrebu základných kúskov v šatníku. Daný krok sa im oplatil, keďže v súčasnosti je táto austrálska značka známa naprieč celým svetom – a veríme, že si získa aj teba. 

Najvyhľadávanejšími sú predovšetkým plavky rôzneho druhu a strihov, ľahké volánové vrchné diely, teplákové súpravy či šaty. Väčšinu modelov pritom azda najlepšie charakterizuje známa fráza „v jednoduchosti je krása“.  Ceny sú priamoúmerné zvoleným materiálom a trvalej udržateľnosti jednotlivých procesov výroby. Rozhodne však nejde o lacnú módu. 

Kompletná ponuka značky SIR the label
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SIR. (@sir_thelabel)


 Dion Lee

Prvú polovicu nášho výberu najzaujímavejších austrálskych módnych značiek uzatvára návrhár Dion Lee, ktorý sa v odevnom priemysle pohybuje od roku 2009. Dnes sa šaty s jeho menom predávajú po celom svete v zhruba 40 rôznych obchodoch vrátane NET-A-PORTER, Selfridges alebo Bergdorf Goodman.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DION LEE (@dionlee)

Tvorca, ktorý našiel svoj domov v Sydney, je známy svojou experimentálnou tvorbou v kombinácii s poctivým krajčírstvom a je priekopníkom modernej identity austrálskej módy. Estetika návrhárovej rovnomennej značky je technická a so sofistikovanou zmyselnosťou. 

Každá kolekcia spod rúk Diona Leeho spája inovatívne konštrukcie s premyslenými formami, pričom jednotlivé textílie sú navrhnuté tak, aby vytvárali umelecké diela. Plne rozumieme, že obdobná móda nie je pre každého, avšak minimálne za pozornosť určite stojí. 

Na záver ešte musíme dodať, že rovnako ako väčšina austrálskych značiek, aj Dion Lee vsádza pri tvorbe na udržateľnosť a etiku. 

Kompletná ponuka značky Dion Lee
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by DION LEE (@dionlee)


P. E Nation

Funkčné oblečenie pre aktívny mestský život, ktorý sa žije rýchlo. Asi tak by sme v skratke charakterizovali produkty z dielní značky P. E Nation, ktoré sú do značnej miery inšpirované súčasným streetwearom. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by P.E NATION (@p.e.nation)

Austrálska firma ponúka nový druh športového luxusu pre mužov aj ženy, ktorý korešponduje s aktuálnymi módnymi trendmi. Všetko v duchu maximálne možnej udržateľnosti. Jednotlivé modely oblečenia svojimi technickými vlastnosťami spĺňajú akékoľvek tréningové potreby – od behu cez jogu až po box či pilates. 

Krok vedľa však neurobíš ani v prípade, že produkty s logom P. E Nation skombinuješ s džínsami a vybehneš v nich na obed alebo drink do centra mesta. Čo sa týka cien, tie sa začínajú na zhruba 40 eurách za základné funkčné tričká a končia sa až na 300 eurách za páperové bundy. 

Kompletná ponuka značky P. E Nation
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by P.E NATION (@p.e.nation)


 Nagnata

Ak je z tvojho pohľadu značka P. E Nation až príliš jednoduchá, tvoje srdce určite zaplesá pri pohľade na produkty z dielní značky Nagnata. Návrhársky tím totiž používa pri tvorbe pestrú farebnú škálu a jednotlivé modely oblečenia, respektíve doplnkov šperkuje do najmenších detailov.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NAGNATA (@nagnata_)

Udržateľnosť, inkluzívnosť a oslava rozmanitej kultúry sú jadrom procesov značky Nagnata. Filozofia značky tkvie v už spomínanom trvalo udržateľnom dizajne, rešpekte k poctivým materiálom a vplyve na telo aj našu planétu. 

Kolekcie v sebe spájajú prírodné vlastnosti organických, respektíve obnoviteľných vlákien s technológiami a inováciami, ktoré odrážajú potreby aktívneho životného štýlu. Zároveň stierajú hranice medzi funkčným športovým oblečením a lifestylovou módou.

V roku 2020 vedenie spoločnosti predstavilo aj prvú genderless sériu modelov oblečenia s názvom Sama, ktoré sú určené na vzájomné nosenie medzi mužmi a ženami. 

Kompletná ponuka značky NAGNATA
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NAGNATA (@nagnata_)


 Aje

Aje je austrálsky módny dom oddaný surovej kráse, ženskosti a komfortu. Za vznikom značky, ktorá svoj príbeh píše od roku 2008, stojí dvojica priateľov Adrian Norris a Edwina Forest. V súčasnosti ide o verejnosťou uznávanú firmu, ktorej produkty milujú ženy nielen v domácom prostredí, ale naprieč celým svetom. Svedčí o tom aj viac ako pol milióna sledovateľov na Instagrame.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aje. (@_aje_)

Aje je priekopníkom typického pobrežného štýlu s citom pre luxusné spracovanie, vďaka čomu sa jeho nositeľky nestratia ani v rušných mestských uličkách. Tandem tvorcov s rovnakým zmýšľaním, ktorý spája láska k umeniu, venuje každú sezónu iným zmyslom, výsledkom čoho sú kúsky s príbehom a dušou vhodné na akúkoľvek udalosť. 

Kompletná ponuka značky Aje
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aje. (@_aje_)


Ksubi

Značka Ksubi je na módnej mape už od roku 1999 a odvtedy robí ľuďom radosť najmä vďaka džínsom, ktoré sú hodné svojej ceny. Medzi pravidelných zákazníkov Ksubi patria napríklad aj Travis Scott, A$AP Rocky, Rihanna či modelka Kendall Jenner, ktorá mala možnosť spolupracovať aj na vytvorení vlastných džínsov.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ksubi (@ksubi)

Ksubi už dávno nepatrí medzi začínajúce firmy a dnes je etablovanou značkou s výraznou identitou, ktorá patrí medzi to najlepšie z Austrálie. V ponuke tohto vyhľadávaného austrálskeho labelu nájdeš desiatky rôznych strihov a farebných vyhotovení.

Základom každej kolekcie sú okrem spomínaných prémiových džínsov aj bundy, šortky, sukne, ale tiež tričká so zaujímavými grafickými potlačami. Všetko v charakteristickej estetike Ksubi so surovými povrchovými úpravami. 

Kompletná ponuka značky Ksubi
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ksubi (@ksubi)


 Christopher Esber 

Záver dnešného článku sme sa rozhodli venovať návrhárovi, ktorý je na módnej mape od roku 2010, avšak zvýšenú pozornosť médií a verejnosti si získal až vďaka svojej premiére na NYFW v roku 2017. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Christopher Esber (@christopher_esber)

Bohaté skúsenosti v krajčírstve umožnili Esberovi integráciu štruktúrnych techník pánskeho oblečenia do všetkých jeho nasledujúcich kolekcií. Kombináciu mužských a ženských kódov reformoval svojím sofistikovaným prístupom do nadčasovej ready-to-wear módy s prvkami poctivého krajčírstva. 

Ceny za jednotlivé modely šiat, košieľ, búnd, nohavíc a podobne sa pohybujú v stovkách eur, čo je priamoúmerné použitým materiálom a precíznosti spracovania.

Kompletná ponuka značky Christopher Esber
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Christopher Esber (@christopher_esber)

Domov
Zdieľať
Diskusia