Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. augusta 2021, 8:04
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik

Agresívne kravy na Korzike napádajú dovolenkárov. Mnohé obľúbené pláže museli zavrieť

ZAUJÍMAVOSTI KORZIKA PLÁŽE ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Na ostrove sa nachádza približne 15 000 túlajúcich sa kráv.

Niektorí dovolenkári na francúzskom ostrove Korzika sú v tomto období svedkami kurióznej situácie. Na pláži Mare É Sole v obci Coti-Chiavari sa totiž usadilo agresívne stádo kráv, ktoré v posledných týždňoch znepríjemňujú život ľuďom pri mori v obľúbenej turistickej destinácii, informuje Forbes.

Je tam asi 30 kráv, ktoré občas dokonca napádajú turistov, ak sa im postavia do cesty. V tejto oblasti však nejde o nič nezvyčajné. Každý rok sa tam totiž tieto zatúlané zvieratá usadia a zostávajú tam celé leto. Po minulé roky dokonca niektorých turistov hospitalizovali. 

Na Korzike je približne 15 000 túlajúcich sa kráv, pričom asi polovica z nich je divoká a druhá polovica patrí farmárom, ktorí majú povolenie pásť ich na území celého ostrova. Niektoré pláže musel starosta počas sezóny dokonca uzavrieť. 

„Turisti sa na tom smejú, berú to ako súčasť folklóru a robia si fotky. V skutočnosti to však zábavné nie je,“ opísal situáciu na Korzike člen jednej z miestnych samospráv.

Domov
Zdieľať
Diskusia