Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2021, 8:14
Čas čítania 1:56
Tímea Krauszová

Prípad lúpeže z pumpy, ktorú prekazila Soňa orálnym sexom, je uzavretý. Nikto neriešil ženu, len zraneného pumpára

NEWS BRATISLAVA POKUS O LÚPEŽ NA BRATISLAVSKEJ PUMPE
Uložiť Uložené

Páchateľ Maksim Lazič, Srb žijúci na Slovensku, skončil na dva roky vo väzení.

Prípad, ktorý začiatkom roka obletel internet, sa dočkal súdneho rozhodnutia. Lúpežník Maksim Lazič, Srb žijúci na Slovensku, skončí na dva roky vo väzení; pôjde do väznice s najvyšším stupňom stráženia. Ešte v júli o tom rozhodol Okresný súd v Petržalke, rozsudok už je právoplatný. Súd prebehol skrátenou formou, informuje denník SME.

Známa pumpa, z ktorej páchateľ nestihol ujsť

K lúpeži došlo 27. januára 2021 tesne pred štvrtou ráno. K pumpárovi pristúpil 24-ročný Lazič, pritlačil ho k regálu a žiadal od neho peniaze. Tie z kasy mu nestačili, no keď zamestnanec povedal, že od trezoru kľúče nemá, zmlátil ho – pumpár schytal údery päsťou do hlavy, neskôr aj kopanec.

Soňa, dnes už známa pre svoje rozhodnutie, stála pri zadnom vchode, keď pumpára Lazič vykopol z predajne. Vošla dnu a páchateľ si mylne pomyslel, že na pumpe pracuje tiež. Schytala údery do hlavy a facku a žiadal od nej, aby otvorila dvere.

Podľa Sone, ktorá na druhý deň súhlasila s rozhovorom pre TV JOJ, bol muž agresívny a bála sa o svoj život. To bol hlavný dôvod, prečo s ním začala flirtovať. Nazvala to pudom sebazáchovy. Flirt viedol k orálnemu sexu, ktorý zdržal muža do príchodu polície. Tá potom s typickou dávkou irónie opisovala prípad na Facebooku slovami, že Soňa mužovi „poskytovala sexuálne služby“.

Odporúčané
Soňa, ktorá orálnym sexom zadržala lupiča na pumpe, policajtom povedala, nech si ho berú, lebo už viac nevládze Soňa, ktorá orálnym sexom zadržala lupiča na pumpe, policajtom povedala, nech si ho berú, lebo už viac nevládze 29. januára 2021, 7:52

Šlo o sexuálne násilie?

Ako píše denník SME, z rozsudku vyplýva, že jediný poškodený bol práve zamestnanec pumpy. Utrpel viaceré zranenia: ranu na pere, pomliaždenie hrudníka a prstov na ruke. Škody súd vyčíslil na 453,20 eura, čo je suma, ktorú si páchateľ vzal z kasy.

Soňa z benzínovej pumpy v Bratislave sa zo dňa na deň stala hviezdou internetu. Po medializovanej nepodarenej lúpeži z čerpacej stanice na Panónskej ceste v Petržalke, ktorej hlavnou aktérkou a hrdinkou sa stala 36-ročná Češka, sa na sociálnych sieťach objavili mnohé vtipné mémové obrázky uťahujúce si z bizarnej situácie. Bulvár aj niektoré televízie ju vykresľovali ako hrdinku, zatiaľ čo odborníci na sexuálne násilie a tiež niektoré médiá o nej hovorili ako o možnej obeti

Túto možnosť súd nerozoberal. Podľa prokurátora sa sama žena vyjadrila, že jej nebola spôsobená ujma, a pre SME dala bratislavská prokuratúra vyjadrenie, že preverovali všetky okolnosti, ktoré by mohli nasvedčovať spáchaniu iného trestného činu – nič také nenašli.

„Ak žena niekomu vyfajčí s cieľom zachrániť si život, označenie orálny sex je absolútne mimo. To, čo Soňa prežila, sa volá znásilnenie,“ argumentovala na Facebooku reportérka Barbora Mareková. „Orálny sex je aktivita, ktorá baví všetkých zúčastnených a počas ktorej má každý a každá (!) možnosť kedykoľvek prestať. Akonáhle sa do tejto činnosti zapletú vyhrážky, je to násilie. Bitka – násilie. Zbrane – násilie,“ upozorňovala novinárka.

Odporúčané
Ak mu vyfajčila s cieľom zachrániť si život, nebol to orálny sex, ale znásilnenie, tvrdí známa novinárka o Soni z pumpy Ak mu vyfajčila s cieľom zachrániť si život, nebol to orálny sex, ale znásilnenie, tvrdí známa novinárka o Soni z pumpy 30. januára 2021, 14:49

S jej pohľadom sa zhoduje aj právnička Barbora Burajová z Koordinačného centra pre prevenciu násilia na ženách štátneho Inštitútu pre výskum práce a rodiny. Pre SME povedala, že je na mieste pýtať sa, či nebola sexuálna interakcia vynútenou stratégiou, ktorou sa Soňa bránila pred možným fyzickým násilím. Ale podľa našich zákonov ide o sexuálne násilie, ak má páchateľ v úmysle dosiahnuť sexuálny akt, o čom v tomto prípade nevieme.

Domov
Zdieľať
Diskusia