Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2021, 15:01
Čas čítania 1:00
Martin Adam Pavlík

Veľký krok solidarity: Airbnb poskytne 20 000 utečencom z Afganistanu ubytovanie zdarma

Veľký krok solidarity: Airbnb poskytne 20 000 utečencom z Afganistanu ubytovanie zdarma
Zdroj: Getty Images/Paula Bronstein
ZAUJÍMAVOSTI AFGANISTAN
Uložiť Uložené

Oznámil to šéf platformy, keďže podľa neho svet prežíva jednu z najväčších humanitárnych kríz súčasnosti.

Ako uvádza BBC, generálny riaditeľ online ubytovacej platformy Airbnb Brian Chesky oznámil, že bezplatne ponúka ubytovanie pre 20 000 afganských utečencov. Informoval o tom v sérii príspevkov na Twitteri. Má ísť o snahu pomôcť im presídliť sa do celého sveta a začať nový, lepší život. Podľa neho totiž ľudstvo v súčasnosti prežíva jednu z najväčších humanitárnych kríz.

„Dúfam, že komunita Airbnb utečencom z Afganistanu poskytne nielen bezpečné miesto na oddych a príležitosť na nový začiatok, ale ich aj srdečne privíta doma, uviedol Chesky. Možnosť ubytovania sa začína okamžite a spoločnosť uviedla, že už spolupracuje s viacerými mimovládnymi organizáciami, aby pomohla s tými najnaliehavejšími potrebami a problémami. 

Brian Chesky zároveň vyjadril nádej, že tento krok inšpiruje aj ďalších vedúcich iných spoločností k podobným krokom solidarity, keďže podľa neho nemožno strácať čas a treba konať. Majitelia nehnuteľností, ktorí sú hostiteľmi lokalít Airbnb, sú už dlhodobo vyzývaní, aby poskytli ubytovanie ľuďom v kríze.

Domov
Zdieľať
Diskusia