Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2021, 11:35
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Lipšic vracia úder Žilinkovi: Aj keď sa stupňujú tlaky zvonku aj zvnútra, s dôkazmi pôjdeme aj po najvyšších priečkach

NEWS DANIEL LIPŠIC
Uložiť Uložené

Špeciálny prokurátor tvrdí, že mu od 13. augusta disciplinárny návrh od generálneho prokurátora nedoručili. Vysvetľuje, že považuje za správne brániť ÚŠP a vyšetrovateľov NAKA, ktorí sú pod tlakom.

Daniel Lipšic považuje svoje tvrdenia o súčasnej fáze vyšetrovaní závažných káuz za „pravdivé a primerané“. Reaguje tak na podanie disciplinárneho návrhu na svoju osobu, ktoré inicioval generálny prokurátor Maroš Žilinka. 

Lipšic: Bol som vecný, konkrétny, zdržanlivý

Lipšic uviedol, že tieto jeho vyjadrenia padli v čase, keď boli v médiách opakovane šírené nepravdivé informácie o údajnej „manipulácii“ pri vyšetrovaní najzávažnejších káuz, a to aj zo strany niektorých verejných funkcionárov. 


„Považoval som teda za svoju povinnosť zastať sa vyšetrovateľov a prokurátorov vo veciach, ktoré dozoruje Úrad špeciálnej prokuratúry pod mojím vedením,“ povedal s tým, že jeho vyjadrenia boli vecné, konkrétne, zdržanlivé a nikdy sa v nich neznížil k osobným útokom.

Domov
Zdieľať
Diskusia