Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2021 o 20:00
Čas čítania 1:01
Jakub Paulík

TOP 3 vo štvrtok: 16-ročná bežkyňa je tehotná, slovenskí hasiči sa dostali na CNN a Lengvarský vystríha nezaočkovaných

TOP 3 vo štvrtok: 16-ročná bežkyňa je tehotná, slovenskí hasiči sa dostali na CNN a Lengvarský vystríha nezaočkovaných
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Prečítaj si o top udalostiach z dnešného dňa.

Slovenských hasičov si všimlo aj CNN

V reportáži z ostrova Eubója spomína slovenských hasičov dokonca aj CNN. „Na Eubóji, fronte tejto rastúcej katastrofy, sme našli slovenských hasičov stojacich bok po boku s ich gréckymi náprotivkami,“ informovala reportérka americkej televízie priamo z miesta.

Gréci a ich médiá v posledných dňoch vychválili prácu našich hasičov aj techniku zo Slovenska. Patrí sa pripomenúť, že túto techniku nemáme vďaka exministrovi vnútra Kaliňákovi, ale eurofondom. Viac sa dočítaš tu.

HAZZ
Zdroj: HaZZ

16-ročná „bežkyňa v balerínkach“ je tehotná

Annamária Horváthová z rómskej osady v Moldave nad Bodvou v roku 2018 ohúrila Slovensko svojím víťazným behom v balerínkach. Vtedy mala mladá bežkyňa len 13 rokov. Aktuálne už 16-ročná dievčina pre Nový Čas potvrdila, že je tehotná. Tréningy tak bude musieť na istý čas odložiť. Viac info nájdeš tu.

Annamária Horváthová
Zdroj: TASR/František Iván

Nezaočkovaní musia niesť zodpovednosť

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v rozhovore pre Denník N povedal, že podľa nového covid automatu budú môcť prevádzkovatelia otvárať aj výhradne pre zaočkovaných. 

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022 o 20:00

„To, že sa niekto nedá zaočkovať, je v poriadku, je to jeho slobodné rozhodnutie, ale potom za to bude musieť niesť zodpovednosť. A zodpovednosť a dôsledky budú vyzerať tak, že keď bude chcieť ísť na obed, bude si musieť vybrať reštauráciu, ktorá funguje v základe, alebo si spraví test, alebo najlacnejšie pre neho bude, ak sa dá zaočkovať,“ povedal. Viac sa dočítaš tu.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

INSTAGRAM post dňa

Arnold Schwarzenegger má jasný názor na odporcov očkovania a rúšok. Odkazuje im, že sú „blbci“, pretože ohrozujú svoje okolie. Zjavne ho už nebaví počúvať, ako sa niektorí ľudia oháňajú slobodou, a pritom len zvyšujú riziko infikovania koronavírusom, čím predlžujú pandémiu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger)

Domov
Zdieľať
Diskusia