Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2021, 16:29
Čas čítania 1:50
Adam Novosad

„Prišli a všetko uhasili!“ Slovenských hasičov v Grécku obdivuje už aj CNN, bok po boku s Grékmi zachraňujú ostrov Eubója

NEWS HASIČSKÝ A ZÁCHRANNÝ ZBOR POŽIARE V GRÉCKU
Uložiť Uložené

Modul hasenia požiarov odvádza v Grécku výbornú robotu, vďaka ktorej si ich všímajú nielen miestne grécke médiá, ale už aj CNN.

Grécky ostrov Eubója ešte stále tlie, ale keby neprišla pomoc od slovenských hasičov, situácia by vyzerala oveľa horšie. Modul hasenia požiarov už tretí deň pomáha miestnym obyvateľom. Hasili najmä v lokalite Avgaria, kde vďaka svojmu tréningu a technike dokázali dostať pod kontrolu rozsiahly požiar. 

Na ostrove Eubója momentálne dohliadajú na to, aby sa na horúcom slnku požiar opätovne nerozhorel. „Darí sa im udržiavať ochrannú líniu, dohášajú skryté ohniská, vykonávajú ochranu dôležitých objektov a nepretržitý monitoring svojich zásahových úsekov,“ konštatoval v statuse Hasičský a záchranný zbor.

HAZZ
Zdroj: HaZZ

Nový úplne sebestačný tábor

Od príchodu do Grécka strávili slovenskí hasiči úvodné dni v miestnej telocvični, na severe ostrova Eubója, z nej sa však napokon premiestnili.

„Ako svoje nové zázemie zvolili lokalitu Oreoi, približne 11 kilometrov od pôvodného miesta. K rozhodnutiu dospeli z dôvodu zefektívnenia pripravenosti na výjazdovú činnosť, keďže z telocvične museli k zaparkovanej hasičskej technike dochádzať,“ vysvetľuje HaZZ.

Odporúčané
Jazdí na sanitke po Novohrade. Pri zachraňovaní života sa jeho kolegovi vyhrážali smrťou, videl aj červy na tele (ROZHOVOR) Jazdí na sanitke po Novohrade. Pri zachraňovaní života sa jeho kolegovi vyhrážali smrťou, videl aj červy na tele (ROZHOVOR) 23. marca 2024, 9:30

Na ostrove Eubója dokonca v noci zo stredy na štvrtok spŕchlo, čo vyvolalo medzi miestnymi obyvateľmi eufóriu a mnohí začali oslavovať. Padajúci dážď pomáhal utlmovať existujúce požiare.

HAZZ
Zdroj: HaZZ

Úspešne zasahujú aj ďalej„Ich dnešný zásah prebieha v tej istej lokalite ako včera. Situácia sa stabilizovala, k čomu prispel aj krátky dážď na ostrove. Momentálne dohášajú lokálne ohniská a chránia dôležité objekty v meste Avgaria,“ konštatuje Hasičský a záchranný zbor.

Domov
Zdieľať
Diskusia