Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Či je francúzska kuchyňa súbor receptov alebo skôr špecifický prístup k vareniu.
- Aké jedlo by malo nahradiť bryndzové halušky na pozícii slovenského národného jedla.
- Ako by sa dala slovenská kuchyňa zmeniť a posunúť ďalej bez toho, aby tým akokoľvek utrpela.
Jakub Bíro je mladý šéfkuchár, ktorý momentálne vedie novovzniknutú reštauráciu v pôvodne francúzskej pekárni a kaviarni Chez Balzac. Predtým ste mohli jeho výtvory kombinujúce tradíciu s inováciami a kreativitou obdivovať v Klube Lúčnica a ešte skôr v podniku Dyad, ale aj v gruzínskej reštaurácii Nobile. O jeho ceste z východu na západ a o tom, kde sa vlastne skončí, sa porozprávame v Podgaste, ktorý ste si práve pustili.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.