Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2021, 8:25
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

Mercedes-Benz tvrdí, že nové S 680 Guard je najbezpečnejšou limuzínou na svete. Pre pancier váži až 5 ton

Mercedes-Benz tvrdí, že nové S 680 Guard je najbezpečnejšou limuzínou na svete. Pre pancier váži až 5 ton
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Pancierové vyhotovenie triedy S prichádza v novej generácii.

Je to už takmer rok, čo nám Mercedes-Benz predstavil svoju novú pýchu, triedu S. Medzičasom sme tento klenot z portfólia stuttgartskej automobilky vyskúšali aj osobne, no a teraz prichádza na svet jeho ďalšie nové vyhotovenie. Nie je to síce ešte chystaná AMG verzia (S 63e alebo S 73e), ale variant určený pre tú najnáročnejšiu klientelu – pancierové S 680 s tradičným dodatkom Guard. Svoju svetovú premiéru si odkrúti na blížiacom sa autosalóne v Mníchove.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Ako sa už stalo zvykom, eskový Guard je zameraný na bezpečnosť posádky a inak to nie je ani teraz. Najnovšia generácia totiž zaručuje kompletnú balistickú ochranu tej najvyššej triedy medzi civilnými vozidlami – VR10, zároveň sa hrdí certifikátom odolnosti proti výbuchom v zmysle smernice ERV2010.

Počas testovania a vývoja jednotlivých pancierových častí karosérie bolo na ne vypálených vyše 500 striel z rôznych útočných zbraní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia