Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 20:01
Čas čítania 1:42
Richard Bonde

TOP 3 v stredu: Je tu tretia vlna pandémie, v Nových Zámkoch sa mužovi snažili odrezať hlavu a olympijská gymnastka podporila BLM

TOP 3 v stredu: Je tu tretia vlna pandémie, v Nových Zámkoch sa mužovi snažili odrezať hlavu a olympijská gymnastka podporila BLM
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najzaujímavejšie udalosti, ktoré sa odohrali v stredu 28. júla.

Je tu tretia vlna pandémie

Na Slovensku sa začala tretia vlna pandémie, potvrdilo ministerstvo zdravotníctva, pričom sa opiera o dôležitý údaj, ktorým je reprodukčné číslo – počet ľudí, ktorých nakazí jeden nakazený. Súčasne sa variant delta podľa ministerstva prejavuje ťažším priebehom ochorenia covid-19 a ťažký priebeh nastáva už aj v nižších vekových kategóriách.

„Reprodukčné číslo je na Slovensku už tretí týždeň po sebe nad svojou kritickou hodnotou 1. Otvorene teda môžeme skonštatovať, že na Slovensku sa už začala tretia epidemická vlna,“ uviedol epidemiológ Martin Pavelka. Situácia sa však na Slovensku z hľadiska farby regiónov nemení. Všetky okresy zostávajú od pondelka 2. augusta v zelenej farbe, teda v stupni monitoringu. Viac si môžeš prečítať tu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Žilinská nemocnica

V Nových Zámkoch sa páchateľ snažil mužovi odrezať hlavu

Vo facebookovej skupine Verejná kontrola Nové Zámky sa v utorok pod jedným z príspevkov objavili komentáre, podľa ktorých sa v meste cez víkend odohrávala poprava na ulici. Podľa slov komentujúceho začal neznámy páchateľ pred obľúbeným novozámockým klubom odrezávať mužovi hlavu. Používateľ Facebooku dodal, že muža pri čine vyrušili okoloidúci.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

„Bývam pri plavárni a počul som cez okno, že policajti niekoho zadržali. Jeden z nich na muža kričal: ,Kde máš ten nôž, s ktorým si ho zapichol?‘ vyjadril sa v komentári jeden z členov skupiny. Hovorkyňa polície Renáta Čuháková pre Refresher potvrdila, že počas sobotňajšej noci došlo v Nových Zámkoch pred nemenovaným podnikom k fyzickému napadnutiu. Viac si môžeš prečítať tu.

hlava odskenuta
Zdroj: Facebook/Verejná kontrola Nové Zámky

Olympijská gymnastka podporila hnutie Black Lives Matter

18-ročná gymnastka z Kostariky Luciana Alvarado svoje prvé vystúpenie v Tokiu zvýraznila poctou hnutiu Black Lives Matter tým, že si kľakla na pravú nohu a svoju tvár a ruku nasmerovala smerom dohora. Povedala, že tým chcela zdôrazniť „dôležitosť toho, aby sa s každým zaobchádzalo s rešpektom a dôstojnosťou a aby mal každý rovnaké práva“.

Luciana Alvarado sa síce svojím výkonom nedostala do finále, no určite sa napriek tomu zapísala do histórie olympijských hier. Black Lives Matter, známe pod skratkou BLM, je hnutie bojujúce proti rasovej nerovnosti a vzniklo v USA v roku 2013. Viac si môžeš prečítať tu.

Luciana Alvarado
Luciana Alvarado Zdroj: TASR/AP/Ashley Landis

INSTAGRAM: post dňa

Kanye West prespáva na štadióne, kde zorganizoval listening párty pre 50-tisíc ľudí. Dokončuje tam svoj nový album Donda, na ktorý fanúšikovia márne čakali už v piatok po jeho veľkolepej živej premiére. Presne ako pesimisti predpokladali, album v tom čase nebol pripravený na vydanie, aspoň nie podľa predstáv jeho autora Kanyeho Westa.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Nie je to ani prvý, ani druhý raz, čo vydanie nahratého projektu sprevádzajú komplikácie. Kanye zároveň zverejnil záber malej izby s posteľou, displejom s aktuálnym časom a malou skriňou s osobnými vecami. Viac si môžeš prečítať tu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ye (@kanyewest)

Domov
Zdieľať
Diskusia